Melisa Sinanović: U toku igre djeca mnogo brže razvijaju svoje sposobnosti i mogućnosti

Igra sa drvenim igračkama svemu tome doprinosi dodatnom razvoju svijesti djeteta o očuvanju okoline i utjecaju čovjeka na okolinu.

Intervju: Melisa Sinanović, osnivačica brenda In.wooderland

Melisa Sinanović je osnivačica brenda In.wooderland koji je nastao iz želje da se kreiraju prirodne i sigurne dječje igračke i predmeti. Melisa je mlada majka, koja je zajedno sa mužem, koji je mašinski inženjer, sa jednim djetetom i drugim na putu, stvorila sama sebi poslovnu priliku i osigurala zaposlenje. U osnovi se bavi izradom predmeta od drva. Osnovni proizvodi koje izrađuju su dječji tanjirići u raznim, djeci interesantnim oblicima, te razni predmeti za kućnu upotrebu (daske za posluživanje, sječenje itd). Trajnost i kvalitet proizvoda se oslanjaju na tehnologiju završne obrade i zaštite proizvoda od drva. U nastavku vam donosimo naš intervju sa Melisom.

 Kako je nastao Vaš brend?

Naš brend je nastajao nekoliko godina. Glavni pokretači ideje su bila naša djeca. Iz želje da im pružimo nešto prirodno, unikatno i bezbijedno, razvijali smo ideju proizvodnje predmeta za djecu. U okruženju je postojalo već nekoliko sličnih proizvođača, ali je kvalitet i trajnost proizvoda bila upitna. Jako puno smo radili na tom segmentu proizvoda, paralelno sa kreirajući raznovrsne, razdragane proizvode, privlačne djeci.

Gdje nalazite inspiraciju za izradu proizvoda?

Naši proizvodi su namijenjeni primarno dječjoj populaciji, a za cilj smo imali stvaranje predmeta koji je pospješiti tranziciju djeteta sa dojenja na čvrstu hranu I samostalno hranjenje, jer koristeći tanjirić sa izgledom omiljenog lika životinje ili lika iz crtanog filma, hranjenje može biti zabavnije. Prvih nekoliko proizvoda smo kreirali prema uzoru na postojeće, pri čemu smo razvijali i osvajali tehnike i tehnologije obrade drveta. Ni jedno od nas dvoje ne potječe iz porodice gdje se baštinio zanat obrade drveta, nadamo smo da smo mi početak nečega dugotrajnog. Kasnije su nam se kupci javljali sa posebni zahtjevima, te smo i mi shvatili naše mogućnosti, te smo značajno proširili paletu proizvoda.

Koje materijale koristite za izradu?

Naš osnovni materijal je drvo. Materijal koji nastaje u prirodi, a od kojeg prilikom obrade nastaju prirodni i razgradivi otpadni dijelovi te nemaju direktnog negativnog utjecaja na okolinu. Sirovina se može obnoviti, za razliku od ostalih materijala za izradu igračaka i predmeta za djecu. Pored drveta, značajnu ulogu igraju i elementi za zaštitu proizvoda od utjecaja okoline. Svi proizvodi su zaštićeni prirodnim bojama na bazi vode, isključivo namijenjenim za dječje igračke i proizvode za ishranu, koji nemaju negativna utjecaj ni na okolinu, te nakon toga impregrirani da dodatnim slojem prirodnog, hladno prešanog ulja lana.

 Koliko su važne drvene igračke za djecu?

Igra je za djecu jako bitna. U toku igre djeca mnogo brže razvijaju svoje sposobnosti i mogućnosti. Igra sa drvenim igračkama svemu tome doprinosi dodatnom razvoju svijesti djeteta o očuvanju okoline i utjecaju čovjeka na okolinu. Drvo je u osnovi bezopasno za dječje okruženje i od njega se mnogo toga može izraditi, što dijete kroz igru dozna u ranoj dobi života.

Možete li nam predstaviti proizvode iz vaše ponude?

Svakako, naš osnovni proizvod je dječji tanjirić izrađen od drveta bukve, te zaštićen prirodnom bojom i uljem lana. Dječje tanjiriće izrađujemo u oblicima životinja, likova iz crtanih filmova, te djeci interesantnim oblicima (automobil, avion, kamion, brod itd) pri čemu imamo oko 50 raznih oblika. Unutar dječjeg programa naši proizvodi su razne igračke za motorički razvoj djeteta (slagalice, uklapalice itd), te dječji namještaj izrađen od drveta bukve, kao i drugog drvenog materijala za predškolske uzraste. Pored dječjeg programa, naši proizvodi su i razne daske za posluživanje i rezanje, sa personaliziranim natpisima i detaljima, prema zahtjevima kupaca. Konstantno radimo na razvoju novih proizvoda iz raznih sfera, primarno unutar dječjeg programa.

Kako se mogu naručiti Vaši proizvodi?

Naše proizvode možete pronaći na društvenim mrežama Instagram i Facebook, te preko oreabazar.com. Za sve dodatne zahtjeve možete nas kontaktirati preko navedenih programa.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave