Medina Husaković: Trudim se da svijet vidim očima svoje djece i da svima dam puno ljubavi, zagrljaja, poljubaca i nježnosti

Zahvalna sam Bogu na mogućnosti da provodim vrijeme sa njima, jer nam godine tako brzo lete.

Medina Husaković na Instagramu poznatija kao @mommythecoolest je menadžer prodaje i asistent u marketingu iz Sarajeva. Medina je supruga i majka troje djece koja kaže da joj protekla godina bila najbrža godina u životu. Protekla godina za Medinu je bila uspješna jer je ostvarila brojne poslovne saradnje, a o jednoj je posebno govorila i u ovom intervju.

Prošlo je više od godine od našeg posljednjeg razgovor. Kakva je bila protekla godina?

Da, dobro se sjećam bilo je to Vaše 131. izdanje u kojem je bio i moj intervju nakon mog trećeg poroda. Protekla godina je bila jako uzbudljiva i zanimljiva te mogu reći nekako najbrža godina u mom životu upravo iz razloga gdje upoznajem sve svoje moći u najvećem zadatku do sada, a to je biti majka 3 djece. Godina u kojoj pokazujem svima: Gdje je ljubav, tu je i SNAGA. Također godina u kojoj sam bila najaktivnija na društvenim mrežama te za vrlo kratko vrijeme postigla veliki uspjeh, značajne saradnje i sklopila divna poznanstva i prijateljstva. Godina u kojoj sam sebi a i drugima dokazala da se svaki trud i borba itekako isplati.  Sve u svemu godina koja se ne zaboravlja.

Za one koji Vas ne poznaju majka ste troje djece. Kako balansirate sve svoje obaveze?

Balans mojih obaveza kao majka troje djece trenutno postižem nažalost manjkom sna jer većinu svojih obaveza završavam upravo u noćnim satima kada oni spavaju. Naravno, balans ne bi bio moguć bez moje jače polovine, mog supruga sa kojim zajedno plovim u svim avanturama roditeljstva. Ljubav nam je pokretač i za nju nema prepreka niti granica. Zajedno pratimo njihov tempo i potrebe te uz dogovor balansiramo sve obaveze. Sve se može ostvariti uz dobru organizaciju ali ne može sve da se ostvari odjednom. Zato uvijek idemo korak po korak. Naravno tu bude i dana kada ne ide ništa po planu i takvi dani nas uče lekcijama i čine još jačim. Jednostavno sve je to sastavni dio života i na kraju sve bude opet dobro.

Da li su mališani zahtjevni? Koje od djece traži najviše pažnje?

Svako od njih traži posebnu vrstu pažnje. Zato trudim se da svijet vidim njihovim očima i da svima dam puno ljubavi, zagrljaja, poljubaca i nježnosti te da ih svaki dan nasmijem iznova, da dosta razgovaramo i da počnemo uvijek od sitnica, od riječi do osmijeha i igre. Zahvalna sam Bogu na mogućnosti da provodim vrijeme sa njima, jer nam godine tako brzo lete. Prije par dana slavili smo njihove rođendane, Dinov 7. rođendan a Nurin 1. i bila sam jako sretna i ponosna na nas, ali i jako tužna jer vrijeme ne staje. Niti će stati, zato ljubite i mazite svoju djecu i ne gubite vrijeme tražeći bogatstvo. Ono je upravo pored vas. Čeka da ga zagrlite i da budete najbogatiji.

Nedavno ste imali IG suradnju sa prirodnom kozmetikom Gloria, možete li opisati iskustva vaše recenzije?

Meni jedna od dražih suradnji na IG je upravo suradnja sa Gloriom, gdje je naše prvo iskustvo sa proizvodima rezultiralo lojalnošću  prema njima i dan danas. Naša priča traje skoro godinu dana i bezbrižno znam da je najbolji izbor za moju djecu.

Što bi ste rekli da baby kolekcija ima u odnosu na druge baby brandove?

Kao mami najveći akcenat bih stavila to sto je 100 prirodna kozmetika i što nadonkadi dječjoj koži sve hranljive materije iz najčišćih i najljekovitijih biljaka. Ima tu posebnu nježnu i blagu teksturu pa i ja često za sebe kradem kremu 2u1 jer je bukvalno krema od glave od pete. Posebno volim njihovu ambalažu iz razloga što je iskoristljiva u svakom položaju a mi mame sa nemirnim bebama itekako znamo šta to znači. Mala anegdota da moj trogodišnjak, moj Isa kad god se nešto povrijedi u igri, trči i uzima kremu 2u1 i traži da ga mažem jer za njega to je lijek. Kad namažemo sve što kofol boli, tad nestaje. Za njega je to magična krema. A za mene kao mamu, najdraža i najbolja njega njihove koze.

Kako vam se pokazalo ulje za tjemenicu, s obzirom da je to problem baba i mama sa kojim se često susreću?

Nur je beba koja je imala baš izraženu tjemenicu koju smo riješili upravo sa uljem za tjemenicu od Glorie. Prije kupanja sam redovno nanosila ulje i njezno češljem skidala ljuskice. Njoj je prijalo jer je to bila jedna vrsta i masaže tako da smo za vrlo kratak period uklonili svu tjemenicu sa glave i svim mamama koje se bore sa tim obavezno preporučujem ono najbolje, jer bebina koza to i zaslužuje.

Da  li imate neki savjet za naše čitateljke?

Ne zaboravimo koliko smo snažne i sposobne da prevaziđemo sve izazove sa kojim se suočavamo svakodnevno na polju roditeljstva. Važno je da sebi damo vremena i da budemo nježne i strpljive jer napredak je pun uspona i padova. Pronađimo nešto što nas ispunjava i čini sretnom, iz čega će izlaziti jače i otpornije jer ispunjena i zadovoljna mama je SRETNA MAMA. Sretna mama, sretna djeca.

Pozivam vas da budite naša podrška i dio naših svakodnevnih avantura na Instagramu profilu mommythecoolest. Čekamo vas da se družimo i budemo ruka podrške i oslonac jedna drugoj.

Spozorski intervju

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave