Matične ćelije-budućnost u liječenju mnogih oboljenja

Zahvaljujući savremenim dostignućima, liječenje matičnim ćelijama je postalo stvarnost a pomaci u toj sferi ukazuju na svijetlu budućnost medicine.

Matične ćelije iz pupčanika su najlakše dostupan izvor matičnih ćelija, za razliku od matičnih ćelija iz koštane srži koje se prikupljaju izuzetno bolnom i invazivnom metodom. Matične ćelije uzete iz pupčane vrpce su stare tek devet mjeseci, često se dijele brže i sposobnije su za život nego što je to slučaj kod odraslih matičnih ćelija. Dakle, potpuno su zaštićene od spoljnih uticaja i starenja, a imaju mogućnost da prerastu u 220 tipova ćelija u našem tijelu. Zato su tako jedinstvene i dragocjene.

Iako kažemo da je porod jedinstvena prilika za uzimanje matičnih ćelija, postoji šansa za osiguravanje zdravije budućnosti vaše porodice. U zubnoj pulpi mliječnih, ali i zdravih zuba odraslih postoje ćelije koje imaju sposobnost diferencijacije i samoobnavljanja što im daje velik regenerativni potencijal. Future Health je prvi započeo sa pohranjivanjem ćelija zubne pulpe u BiH. Pohranjivanje matičnih ćelija za buduću upotrebu je sigurno jedna od najboljih odluka koju možemo donijeti, kada govorimo o prevenciji bolesti. Matične ćelije će u potpunosti odgovarati osobi od koje su uzete, a braća ili sestre takođe mogu imati koristi od istog uzorka.

Više od 150.000 pohranjenih uzoraka iz 75 zemalja širom svijeta i najpotpunija lista akreditacija dvije su najvažnije informacije u opisu kompanije Future Health. Uzorci pohranjeni u Future Healthu prihvaćeni su u svim transplantacionim centrima u svijetu. Od 2012. godine Future Health je poslao 39 uzoraka za potrebe liječenja matičnim ćelijama u Evropu, SAD i Bliski Istok. Future Health banka matičnih ćelija postoji već 15 godina, a u Bosni i Hercegovini je prisutna od 2011. godine.

Svim budućim roditeljima prilikom pohrane matičnih ćelija Future Health garantuje jedinstvenu finansijsku pomoć u iznosu od 20 000 €, kao i besplatan transport uzorka u slučaju korištenja uzoraka za liječenje u budućnosti.

Pohranjivanjem matičnih ćelija ne ulažete samo u budućnost bebe nego i u zdravlje ostalih članova porodice. Future Health već 15 godina usavršava sam proces pohranjivanja kako bismo omogućili visoki kvalitet i najpouzdaniju uslugu za vašu porodicu. Naša savremena tehnologija omogućila je 90% stopu oporavka, ostavljajući najviše matičnih ćelija u vašem uzorku omogućavajući tako vašem djetetu najbolju šansu za liječenje u budućnosti. Da budete potpuno bezbrižni, pobrinuli smo se da vas financijski zaštitimo kada potpišete ugovor sa nama u slučaju bilo kakve prirodne katastrofe ili insolventnosti.

U susret praznicima, Future Health je omogućio popuste, praznične ponude i pogodnosti plaćanja pohrane matičnih ćelija, te na taj način želi da pomogne budućim roditeljima da osiguraju svojoj porodici zdraviju budućnost. U sklopu ovogodišnje akcije Future Health nudi više akcijskih ponuda na pohranu dragocjenih matičnih ćelija krvi i tkiva pupčanika, a na Vama je da odlučite koja je najatraktivnija za Vas.

U cilju da dobijete što tačnije i jasnije informacije o matičnim ćelijama, njihovom potencijalu – za Vas smo obezvjedili i BESPLATNE konsultacije sa našim genetičarom.

Pozovite 0800 222 32 i saznajte koje su to posebno pripremljene ponude za Vas.

Zdrava budućnost je u vašim rukama!

Za dodatne informacije u vezi pohrane matičnih ćelija pupčanika i dentalne pulpe, kao i za genetičko savjetovanje, molimo vas pozovite besplatnu info liniju 0800 222 32, posjetite www.fhbb.ba ili pišite na info@fhbb.ba.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave