Matične ćelije-budućnost u liječenju mnogih oboljenja

Zahvaljujući savremenim dostignućima, liječenje matičnim ćelijama je postalo stvarnost a pomaci u toj sferi ukazuju na svijetlu budućnost medicine

Uvod: Matične ćelije iz pupčanika su najlakše dostupan izvor matičnih ćelija, za razliku od matičnih ćelija iz koštane srži koje se prikupljaju izuzetno bolnom i invazivnom metodom. Matične ćelije uzete iz pupčane vrpce su stare tek devet mjeseci, često se dijele brže i sposobnije su za život nego što je to slučaj kod odraslih matičnih ćelija. Dakle, potpuno su zaštićene od spoljnih uticaja i starenja, a imaju mogućnost da prerastu u 220 tipova ćelija u našem tijelu. Zato su tako jedinstvene i dragocjene. Iako kažemo da je porod jedinstvena prilika za uzimanje matičnih ćelija, postoji šansa za osiguravanje zdravije budućnosti vaše porodice. U zubnoj pulpi mliječnih, ali i zdravih zuba odraslih postoje ćelije koje imaju sposobnost diferencijacije i samoobnavljanja što im daje velik regenerativni potencijal.

Future Health je prvi započeo sa pohranjivanjem ćelija zubne pulpe u BiH. Pohranjivanje matičnih ćelija za buduću upotrebu je sigurno jedna od najboljih odluka koju možemo donijeti, kada govorimo o prevenciji bolesti. Matične ćelije će u potpunosti odgovarati osobi od koje su uzete, a braća ili sestre takođe mogu imati koristi od istog uzorka.

 

Više od 150.000 pohranjenih uzoraka iz 75 zemalja širom svijeta i najpotpunija lista akreditacija dvije su najvažnije informacije u opisu kompanije Future Health. Uzorci pohranjeni u Future Healthu prihvaćeni su u svim transplantacionim centrima u svijetu. Od 2012. godine Future Health je poslao 39 uzoraka za potrebe liječenja matičnim ćelijama u Evropu, SAD i Bliski Istok. Future Health banka matičnih ćelija postoji već 16 godina, a u Bosni i Hercegovini je prisutna od 2011. godine.

Svim budućim roditeljima prilikom pohrane matičnih ćelija Future Health garantuje jedinstvenu finansijsku pomoć u iznosu od 20 000 €, kao i besplatan transport uzorka u slučaju korištenja uzoraka za liječenje u budućnosti.

 

Pohranjivanjem matičnih ćelija ne ulažete samo u budućnost bebe nego i u zdravlje ostalih članova porodice. Future Health već 15 godina usavršava sam proces pohranjivanja kako bismo omogućili visoki kvalitet i najpouzdaniju uslugu za vašu porodicu. Savremena tehnologija omogućila je 90% stopu oporavka, ostavljajući najviše matičnih ćelija u uzorku omogućavajući tako vašem djetetu najbolju šansu za liječenje u budućnosti. Da budete potpuno bezbrižni, Future Health vas financijski štiti kada potpišete ugovor u slučaju bilo kakve prirodne katastrofe ili insolventnosti.

Početkom prošle godine Future Health je u svoju ponudu uključio još jednu novu uslugu koja se odnosi na Outlook screening test novorođenčeta. Outlook screening test omogućava testiranje vaše bebe na niz genetičkih stanja u prvih nekoliko mjeseci života, te daje jasnu sliku o njihovim predispozicijama za razvoj: intolerancije na laktozu, Celijakije (intolerancija na gluten), pojačane osjetljivosti na gorak okus te predispozicije za razvijane gluhoće tokom primjene određene vrste lijekova iz grupe Aminoglikozida (antibiotici). Outlook screening test novorođenčeta je dostupan u dva različita formata; kao paket za uzimanje uzorka iz brisa usne šupljine, ili kao dio paketa koji dolazi uz paket za pohranu matičnih ćelija iz pupčane vrpce.

Zdrava budućnost je u vašim rukama!

Za dodatne informacije u vezi pohrane matičnih ćelija pupčanika i dentalne pulpe, kao i za genetičko savjetovanje, molimo vas pozovite 065 426 297 ili 061 547 362,  posjetite www.fhbb.ba ili pišite na info@fhbb.ba.

Prethodni članak
Naredni članak

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave