Martina Tomljanović Molnar: Uloga majke me potaknula da se kontinuirano razvijam kao roditelj

Ono što želim naučiti svoje djevojčice jest da se vole i prihvaćaju onakvima kakve jesu, da budu ponosne na sebe i svoje osobine.

Žongliranje između porodičnih obaveza i influensinga je zahtjevno, ali napor nije uzaludan. Zajednica koju se izgradi odražava predanost i vrijednosti. Nastaviti širiti svoju svjetlost, inspirirati i promicati pozitivne promjene, je nešto što inspiriše  jer  taj utjecaj doseže mnogo dalje nego što se može zamisliti. U nastavku je intervju sa Martinom Tomljanović Molnar.

Intervju: Martina Tomljanović Molnar

Recite nam nešto o sebi.

Zovem se Martina Tomljanović Molnar, iz Rijeke. Magistrirala sam informatiku i radim kao profesorica u jednoj riječkoj gimnaziji. Mama sam dvije vesele djevojčice, Mije i Lee, koje su mi dale najvažniju i najveću ulogu u životu.

Mama ste, influenser pa kako balansirate sve obaveze?

Kroz ovih nekoliko godina influensanja, već sam stvorila svoju rutinu. Uz vrtić, posao i ostale kućne obaveze, najčešće vikendom odradim fotkanja za dogovorene suradnje ili neke moje inspiracijske objave. Ali, uglavnom se trudim da su fotografije što prirodnije i spontanije, nešto što mi se u određenom trenutku svidjelo za ovjekovječiti na Instagram feedu.

Koje su rutine važne sa djecom, kako ste organizirani kroz dan?

Cijenim organizaciju i pažljivo sam uskladila rutinu s djevojčicama. To je postalo nužno jer tata, zbog posla na brodu, često nije prisutan kod kuće. Stoga rano ustajanje, priprema doručka, spremanje i odlazak u vrtić i posao, postaju naša jutarnja rutina. Nakon završenog radnog vremena, idem po djevojčice u vrtić te na zajednički ručak. Popodne provodimo uživajući u parku ili šetnjama gradom, a neki dani su rezervirani za stariju kći i njezine satove plesa. Pri kraju dana, vraćamo se kući, slijedi tuširanje, poneki crtić, čitanje priče za laku noć i večera.

 Šta je ono sto želite naučiti svoje djevojčice?

Ono što želim naučiti svoje djevojčice jest da se vole i prihvaćaju onakvima kakve jesu, da budu ponosne na sebe i svoje osobine. Želim ih naučiti da fizički izgled ne definira njihove vrijednosti i da pravo prijateljstvo i ljubav dolaze iznutra. Nadam se da će shvatiti da je znanje neprocjenjivo blago koje će ih pratiti cijeli život. Potičem ih da uvijek budu radoznale i da žude za novim saznanjima. Kao čitanje knjiga, sviranje nekog instrumenta, učenje stranog jezika, plesa ili usvajanje drugih vještina. Najvažnije od svega je da znaju da su jednako vrijedne kao i svi drugi, bez obzira na spol, dob, boju kože ili bilo koje društvene standarde. Neka nikada ne sumnjaju u sebe i svoje sposobnosti, jer imaju snagu i potencijal za ostvarenje svega što požele.

Roditeljstvo je izazovno, koliko se Vas život promijenio kako su došla djeca?

Roditeljstvo je zaista izazovno, a dolazak dvije promijenio je moj život na nevjerojatan način, čineći ga bogatijim i ispunjenijim, te sam zahvalna svakom trenutku provedenom s njima. Vidjeti ih kako rastu, razvijaju se i svakim danom otkrivaju nešto novo, čini me sretnom i ponosnom mamom. Naravno, s tim dolazi i velika odgovornost. Rasporedi su postali izazovniji, ali organizacija i planiranje postali su ključni kako bi sve funkcioniralo. Prioritet mi je osigurati im potrebnu pažnju, podršku i ljubav, kako bismo zajedno proživjeli sretne i ispunjene trenutke. Također, ova uloga me potaknula da se kontinuirano razvijam kao roditelj. Učim kako biti strpljiva i razumna, kako ih poticati u razvoju i kako pružiti podršku u njihovom otkrivanju svijeta. Njihove različite dobi i osobnosti donose raznolike izazove, no uz to dolazi i bogatstvo u raznolikosti i učenju iz svakog iskustva. Iako roditeljstvo zahtijeva puno truda i žrtve, radost i ljubav koju osjećam prema svojim djevojčicama nadmašuje sve izazove.

Imate li neke planove vezane za dalji razvoj profila u smislu influensinga?

Kod mene je planiranje zadnjih 5 godina postalo – od danas za sutra, spontano. Fotografije i videi koje objavljujem na svojem profilu najčešće su moja svakodnevnica, majčinstvo, putovanja i moda. Sve je započelo dok na bila na prvom porodiljnom. Tada je krenulo moje maštanje i planiranje oko uređenja dječje sobice, koja je bila glavni pokretač za moj daljnji napredak na Instagramu. Danas su to najčešće objave modnih kombinacija, kozmetike koja me oduševila ili obiteljske s djevojčicama. Dječja sobica i nije više toliko „uredna” budući ju djevojčice najčešće kreativno unerede.

Poruka za majke.

Mama, nisi samo roditelj, već si prijatelj, učitelj i uzor svojoj djeci. Svaki dan svojom prisutnošću i ljubavlju gradiš temelje za njihovu budućnost. Znam da ponekad osjećaš pritisak i umor, ali zapamti da si snažna i hrabra žena koja je sposobna prevladati sve izazove. Tvoja ljubav i podrška neka budu vodilja kroz sve trenutke, dobre i loše. Nikada nemoj zaboraviti brinuti o sebi, jer ti si srce i duša obitelji. Pronađi vremena za sebe, napuni baterije i nastavi svoje majčinsko putovanje sa osmijehom na licu.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave