Marija Milošević-Nikolić: Potrudite se da u periodu trudnoće sebi budete na prvom mjestu

Učinite sve da to bude najljepši period u životu dok se spremate da rodite.

Predstavljamo vam Mariju Milošević-Nikolić, na instagramu poznata kao @mojimomenti. Marija s nama dijeli svoje iskustvo pri porodu. U nastavku teksta čitajte. 

Za početak predstavite nam se?

Marija Milošević-Nikolić mnogima na instagramu poznatija kao “mojimomenti” disney kolekcionar, dekorater prostora i mama trogodisnje Krune. Moje obrazovanje i budući posao išao je u smjeru Pololjivrednog inžinjerstva, ali je preovladala ljubav za dekoraciju prostora što je sada trenutno i moje zvanje. Od hobija do posla iliti unovčiti talenat… 


Kako je protekao vaš porod?

Moj prvi i jedini porođaj i čuvenih devet mjeseci su prošli zdravstveno odlično do nekih posljednjih nekoliko par dana pred kraj kada je od silne neizvjesnosti, stresa, iščekivanja i pretoplih ljetnjih dana došlo do povišenog pritiska i samim tim i carskog reza koji sam moram priznati isčekivala i nadala mu se. Zaista se i sada divim ženama koje se opredjelile za prirodan porođaj kao i one nama da odlazimo pod nož. U rubrici sam onih koje su pokazale strah za čim porođaja iako sam Krunu dobila u tridesetoj zreloj, stabilnoj, smjeloj godini. 

Šta je po Vama najbitnije prilikom odgoja djece? 

Pa ključno za njihov sam dolazak moramo biti sigurni kome dijete rađamo i čega smo spremni da se odreknemo i pružimo. Kruna je stigla u naše živote nakon petnaest godina zabavljanja, tačnije ostala sam trudna odmah nakon svadbe, baš onako kako sam oduvijek željela. Za odgajanje djece bitno je da vi sami niste dijete, bar u onom smislu starosnog doba, ne-dozvolite da nečega ostanete željni zato što se taj period “izgubljenog” dijela života kasnije ne može nadoknaditi. 

Kako je krenula Vaša priča?

Pomoć u prvim danima  i pobjedonosni pehar odnijela je moja majka bez koje bi to vjerujem bilo dosta i teže i stresnije. Bila sam u toj prvoj godini na granici bolesne odgovornosti, živčanosti, dozi bezobrazluka da moram i ovim putem da se izvinim mojim ukućanima kako su me uopšte istrpli. Previše sam sebe dala uostalom kao i svaka majka, ali čini mi se da sam se ja posebno potrošila, čak i za neke situacije u vidu i banalnih prehlada. Znam samo da drugačije nisam mogla, a pitanje da li ću i za drugo moći….


Savjet ili poruka za naše čitaoce?

Potrudite se da u periodu trudnoće sebi budete na prvom mjestu sa dozom sebičluka, razmaženosti, dozom samoživog, posebno ako je prva trudnoća u pitanju, učinite sve da to bude najljepši period u životu dok se spremate da rodite novi. To će biti možda posljednji put da ste na prvom mjestu, znam po sebi zato što više nikada nisam zauzela tron, Kruna čvrsto stoji na njemu.  

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave