Marija Mazlin: Kuhanje mi dolazi toliko prirodno da mi ne treba nikakav vanjski poticaj

Znajte da jednom kada krenete, vaša strast prema tome će vas voditi da nadvladate sve poteškoće s kojima ćete se susretati. 

Predstavljamo vam Mariju Mazalin, food blogericu i kreatoricu recepata. Na instagramu i TikToku prati je 400,000 ljudi. Dolazi iz Petrinje, a trenutno živi u Zagrebu. Zanimljivu priču pročitajte u nastavku ovog teksta. 

Za početak nam se predstavite?

Najviše ljudi me već zna i po imenu i prezimenu jer se tako zovem na Tik Toku i Instagramu gdje me skupno prati 400,000 ljudi. Ja sam food blogerica i kreatorica recepata. Do nedavno bih rekla da sam magistrica ekonomije, no to zanimanje je palo u drugi plan nakon što sam počela kuhati i objavljivati recepte na društvenim mrežama. Inače živim u Zagrebu, a dolazim iz Petrinje odakle je i krenula moja ljubav prema hrani.

Odakle se stvorila ljubav prema kuhanju?

Mislim da mi je urođena. Baka i mama su mi odlične kuharice, a cijela obitelj maksimalno gušta u njihovim delicijama, dok su obiteljska okupljanja nerijetko u restoranima gdje se možemo i podružiti, i dobro pojesti. Tako sam i ja oduvijek voljela jesti pa kada sam počela živjeti sama, počela sam si i sama kuhati. Tada mi je bilo bitno da je jednostavno i brzo jer sam imala druge obaveze, a opet je moralo biti fino jer sam jednostavno navikla na prefinu hranu i ukus mi je prioritet broj jedan. Kada se to zbroji jedno s drugim, dobije se ono što je danas moj profil – jednostavni i ukusni recepti.

Šta/ko Vam je najveća inspiracija?

Nikad o tome nisam razmišljala. Kuhanje mi dolazi toliko prirodno da mi ne treba nikakav vanjski poticaj. Ali kada razmislim o tome, zašto toliko vremena provodim u kuhinji i spremam toliko obroka, mislim da je odgovor da drugima želim pružiti ono u čemu sam ja toliko guštala kao mala. Najviše sam prokuhala kada sam počela živjeti s dečkom i njemu spremati obroke. Veća inspiracija mi je kuhati za drug i tada se ekstra potrudim, ne bi li i te osobe uživale u hrani koliko uživam i ja. Zato jako volim imati goste, pripremim im hranu, jedva čekam da vidim je li im fino i tražim feedback… Sve je nekako ljepše kada se dobro pojede. Svi se oraspolože i druženje je veselije.
Da li Vam je bilo teško početi s ovom pričom, ući u svijet kuhanja?

Nije. To mi je bilo prirodno kao i kuhanje. Iako sam završila smjer Analiza i poslovno planiranje, više sam voljela marketing i uspjela sam se ubaciti u tu branšu dok sam radila u struci. Štoviše, tačno sam završila u influencer marketingu gdje sam najviše i htjela biti, s obzirom da sam youtubere i razne influencere pratila još kad je to sve bilo tek u začetku. Tada sam se upoznala sa social media managementom, kreativnom produkcijom videa za društvene mreže, snimanjem i editovanjem, te sam samo to sve sada primijenila na vlastite kanale.

Da li možete s nama podijeliti jedan recept?

Jučer sam radila taquitose i kladim se da će se svidjeti svima koji probaju.

Kupite tacose, a ako ne nađete, onda velike tortilje. Na tavi ispecite piletinu, rastrgajte ju vilicama, pomiješajte s malo kiselog vrhnja i dobro začiite. Tortilje prerežite na pola, tanko rasporedite nadjev od piletine, preko bacite malo sira, zarolajte i pecite u pećnici na 220 stupnjeva 10 minuta. Mogu se raditi i u dubokom ulju, ali ja ih onda volim zarolati tako da su skroz zatvorene, a za to ćete morati potražiti moj tutorial na Instagramu ili Tik Toku. 

Imate li neku poruku za naše čitaoce, ljubitelje kuhanja?

Nemojte dopustiti da vas uvjere da je nemoguće raditi ono što volite ili živjeti od vlastitog hobija. I sjetite se da nikad nije kasno i da to možete početi s bilo koliko godina. Znajte da jednom kada krenete, vaša strast prema tome će vas voditi da nadvladate sve poteškoće s kojima ćete se susretati jer ništa nije jako kao kad nešto radite sa srcem i zbog sebe. Odvažite se, napravite plan, duboko udahnite i krenite

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave