Mardoo Handmade brend savršenih ručno izrađenih igračaka

Ako tražite poklon za svoje prijatelje sa bebom zavirite u Mardoo Handmade brend. 

Mardoo Handmade je bosanskohercegovački brend ručno izrađenih igračaka gdje je u fokusu izrada od prirodnih materijala. Iza brenda stoji gospođa Marica Zavadil koje je rođena Splićanka koja se u Sarajevo doselila još dok je bila bebe. U našem glavnom gradu je zvršila osnovni i srednju školu. Marica je majka tri kćerke i baka troje unučadi koji su bili inicijatori da krene sa pletenjem i heklanjem. Sa ovom divnom gospođom smo razgovarali o tome kako nastaju divne igračkice sa potpisom Mardoo Handmade.

Kako je nastao naziv Vašeg brenda?

Naziv mog brenda je nastao spajanjem dva imena, tačnije prva tri slova mog imena Mar od Marica i Do od prva dva slova moje najmlađe kćerke. Zadnje slovo “O” smo dodale radi estetike. Naziv je nastao jako davno kada sam tek počela sa izradom kapa i šalova za moje 3 kćerke i kada sam imala želju da te iste proizvode plasiram i drugima. To je bilo prije više od 10 godina.

Koliko je važno da male bebe imaju na sebi i oko sebe prirodne materijale?
Svi roditelji pa tako i ja pokušavamo da našim najmlađim pružimo samo ono najbolje. To nam zapravo daje priroda i to je nešto što su koristili i naše bake i deke pri našem odgajanju. Sa prirodnim materijalima uvijek možemo biti sigurni. Sama vuna je po sebi antialergijska te u tim prvim danima sa bebama kada ih tek upoznajemo možemo biti sigurni da ništa neće nadražiti njihovu osjetljivu kožu.

Koji materijale koristite prilikom izrade malih proizvoda?

U zavisnosti šta pravimo koristimo različite materijale ali glavni sastojak je vuna. Za zvečke npr. koristimo zvonce kao i drveni krug, a za igračke koristimo i PVC oči, ali se uvijek konsultujemo sa roditeljima da li taj dio žele da izbace pa onda koristimo u zamjenu konac ili vunu.

Kako nastaje jedan Vaš proizvod?

Naša izrada započinje sa narudžbom uz konsultaciju gdje biramo boje, dimenziju, detalje, a nakon toga pristupamo samoj izradi. U zavisnosti od dimenzije igračke, odjeće kreiramo nacrt sa planom izrade a potom isti pratimo i polako vidimo nastanak proizvoda za koji je potrebno veoma strpljenja, dobro oko i mnogo ljubavi. Često se desi da naši kupci ne razumiju da je u pitanju ručni rad te da je za jednu igračku potrebno i nekoliko dana, a za kompleksnije baby odjevne komplete i po 7-10 dana. Nakon kreiranja proizvoda vršimo slikanje i slanje kupcu kako bi bili sigurni da je to baš ono što žele te uradili eventualne korekcije. Slijedi pakovanje i slanje na adresu.

Gdje nalazite inspiraciju u izradi istih?

Inspiraciju najviše pronalazim u dječjim crtanim filmovima, na internetu ali i kreiram proizvode koji su potrebni bebicama i roditeljima. Često kupci pošalju i njihovu ideju koja u realizaciji bude još bolja te se istom oduševe. 

Jesu li mame, koje su Vaši kupci zahtjevne kada je u pitanju izrada proizvoda?

Svi mi želimo samo najbolje za najmlađe i najslađe ali nam nije problem da udovoljimo svim našim kupcima. Mnogo smo ponosni što se naši kupci vraćaju po nekoliko puta, a to nama daje vjetar u leđa za napredovanje. 

Šta u svojoj ponudi imate?

U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor heklanih igračaka za dječake i djevojčice, gegice, džempere, kapice, rukavice, pape, šalove i druge odjevne predmete za djecu i bebe, personalizirane zvečke i privjeske za cucle, dekice a često imamo i upita za kreiranjem igračaka ili dragih stvari iz djetinjstva preko fotografije sada već odraslih momaka i djevojaka kao bi njihove uspomene duže trajale. Otvoreni smo za sve opcije i saradnju sa kupcima kako bi njihove snove pretvorili u stvarnost.

Kako i na koji način je moguće poručiti neki od proizvoda?

Sve što je potrebno jeste da nas potražite na nekoj od društvenoj mreža pod imenom Mardoo Handmade i da nam se javite u inbox sa fotografijom ili da nas pozovete na broj 061/697-093. Također za sve poslovne upite dostupni smo i putem maila mardoo.handmade@gmail.com

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave