Lijepa ženska imena koja znače ‘svjetlost’

Odaberite posebno ime za devojčicu koja unosi svejtlost u vaš život.

Zamislite u svojim rukama kćerkicu koja vam se nasmeši pri svakom vašem pogledu. Svaki njen osmeh vam obasja ceo dan. Kako odabrati dovoljno dobro ime za tako savršen osmeh?

Kako vam to malo čudo unosi svetlost u život, odaberite ime u skladu sa tim  – sa posebnim značenjem.

Pogledajte predlog imena koja imaju značenje SVETLOST.

1. Aurora

Ovo je latinsko ime koje znači zora. Rimska boginja jutra se zvala Aurora, a Dizni mu je dao naročitu popularnost sa svojom ‘Uspavanom lepoticom’. 

2. Eleonora

Ovo je varijacija imena Helena, Elena, što u bukvalno prevodu znači svetlost. Eleonora je pravo retro ime sa dozom elegancije i sofisticiranosti. 

3. Tea

Ovo ime ima grčko poreklo sa značenjem boginja. Pored toga, u grčkoj mitologiji majka zore, sunca, meseca, boginja svetlosti zvala se takođe Tea.

4. Zora

Arapsko poreklo ovog imena znači baš to – zora. Ne samo što ima posebno značenje, već je i naše staro ime koje su nosile mnoge divne srpske žene.

5. Nera

Ovo ime je hebrejskog porekla, a znači sveća ili svetlost. Kratko, jednostavno i slatko ime za vašu deojčicu, koje nosi dozu sofisticiranosti i opuštenosti. 

6. Lucija

Na latinskom, ‘luks’ znači svetlost. Upravo od te reči nastalo je i italijansko ime Lucija. Nekada se ovo ime davalo devojčicama koje su rođene u zoru.

Postoji mnogo varijacija, poput Lusija, Lucijana, Lucinda.

Izvor: yumama.com

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave