Liječenje dijareje

Probiotik za djecu Probival Choco + C + Zn istovremeno ima i zaštitnu funkciju. Čini crijevnu floru otpornijom i snažnijom, stimuliše imune ćelije u stomaku, i time jača imuni sistem organizma.

Dijareja može da bude izazvana i primjenom antibiotika, jer antibiotici djeluju kako na štetne tako i na dobre bakterije u crijevima. Uslijed narušene crijevne flore nastaje dijareja. Nakon primjene antibiotika u trajanju od 7 dana potrebno je 2 godine kako bi se obnovila crijevna flora dobrim bakterijama!

Upravo zbog toga savetuje se primena probiotika za djecu Probivala Choco uz antibiotik, sve vrijeme tokom primjene antibiotika! S obzirom da su probiotici dobre bakterije, savetuje se primjena dva sata nakon antibiotika, kako antibiotik ne bi djelovao i na njih!

Uslijed promjene vode, ishrane, klimatskih uslova na putovanjima može doći do stomačnih tegoba i nastanka dijareje. Zbog toga se preporučuje primjena probiotika za djecu, Probivala Choco + C + Zn tri dana pred put, tokom puta i tri dana po povratku. Tako se najbolje otklanja mogućnost nemirnog stomaka i pojava dijareje. Jači i miran stomačić znači srećan put!

Prebiotik inulin je biljno vlakno, koji podstiče rast i aktivnost dobrih bakterija, normalni rad crijeva i  varenje. Hrani dobre bakterije i svojim udurženim dejstvom sa probiotikom ubrzava zaustavljanje dijareje.

Cink podstiče regeneraciju epitela crevne sluznice i normalizaciju funkcije crijeva. Klinički je dokazano da smanjuje težinu i vrijeme trajanja dijareje. Upravo zbog toga Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF preporučuju obaveznu primjenu cinka u terapiji akutne dijareje, uz preparate za rehidrataciju i probiotike. Dodatno, poznatno je njegovo dejstvo u jačanju imuniteta i povećavanju odbrambene sposobnosti organizma.

Vitamin C je snažan antioksidans, doprinosi jačanju odbrambenih sposobnosti organizma i uspostavljanju normalne funkcije imunog sistema. Zahvaljujući tome što utiče na stvaranje energije na ćelijskom nivou Vitamin C umanjuje iscrpljenost i umor, koji prate dijareju.

Preporuke za primjenu probiotika za djecu

Djeci do četiri godine starosti preporučuje se jedan čoko medvjedić dnevno. Djeca iznad četiri godine mogu da uzmu i dva medvedića dnevno. Poželjno je da Probival Choco čuvate u frižideru, kako bi se medvedići lakše vadili.

Preporučuje se primjena čoko medvjedića dva sata prije obroka. Ukoliko se čoko medvjedići koriste uz antibiotike, preporučuje se primena dva sata nakon uzimanja antibiotika.

Probiotik za djecu probival choco sastav:

Probiotik za djecu, Probival Choco + C + Zn je jedinstvenog oblika čoko medvjedića koji djeca vrlo rado prihvataju i vole!

Sadrži dobre mliječno kiselinske bakterije i bifido bakterije – zovemo ih „dječije bakterije“ jer su prirodni stanovnici crijevnog trakta i najbolje ispitane probiotske bakterije.

Prebiotik inulin i cink u sastavu doprinose izuzetnoj efikasnosti ovog proizvoda. U skladu sa preporukama SZO i UNICEFA, cink se preporučuje u terapiji akutne dijareje, jer skraćuje vreme trajanja i ublažava simptome.

Probiotik za djecu Probival Choco + C + Zn, zahvaljujući jedinstvenoj formulaciji, efikasno može pomoći u svim stanjima kada je narušena crijevna flora i dođe do dijareje.

Budite bezbrižni, bez obzira da li putujete, ljetujete ili su stomačne tegobe nastale usljed neke infekcije.

Ojačajte crijevnu floru i obezbjedite vašoj djeci miran stomak i vesele dane!

Probiotik za djecu probival – jedinstvena formula za jak i miran stomačić

PROBIOTIK Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis + PREBIOTIK Inulin + VITAMIN C + CINK

www.4upharma.com

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave