Lejla Suljić: Moja trudnoća je prošla u najboljem redu

Intervju: Lejla Suljić, mama, bachelor pedagogije, marketing menadžer.

Lejla Suljić rođena je 01.02.1996.godine u Sarajevu. Po zanimanju je bachleor pedagogije, a trenutno je zaposlena kao marketing menadžer. Mama je male djevojčice, a trenutno je zaposlena kao marketing menadžer.

Dolazi novi život. Da, to je razlog da svaka trudnica bude sretna i onoga trenutka kada se pojave dvije crtice na testu za trudnoću, kao da se mijenja pogled na svijet. Hormoni počinju djelovati, a buduća mama ‘priprema gnijezdo’. Razgovarali smo sa Lejlom Suljić, mamom predivne djevojčice i poznatijom na Instagram društvenoj mreži kao @trudnice.mame.bebe

Kako ste odreagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju?

Prije nego što sam odradila test, imala sam osjećaj da sam u drugom stanju. Test je to i potvrdio, a ja sam bila presretna. Zaista predivan osjećaj, a sreću sam prvo podijelila sa mužem.

Kako je prošla Vaša trudnoća i kako biste opisali prve dane sa bebom?

Trudnoća je prošla u najboljem redu, imala sam neke tegobe kao i svaka trudnica, ali bitno je da smo i ja i beba na kraju bile žive i zdrave. Prvi dani su zaista bili izazovni, iako sam imala pomoć. Bila sam zbunjena, u bolovima nakon poroda, ali i dalje presretna što sam se ostvarila u najljepšoj životnoj ulozi.

Na svom instagram profilu @trudnice.mame.bebe redovno zabavljate vaše pratioce a ujedno i dijelite savjete. Kako ste došli na ideju i kako reaguju vaši pratioci?  

Kroz svoju trudnoću sam imala mnoge nedoumice koje bi lakše prevazišla da me je neko imao malo bolje uputiti. Tako sam i došla na ideju da ja budem ta koja će drugima pružati korisne informacije koje će im pomoći u periodu trudnoće i majčinstva i iskreno se nadam da sam u tome uspjela. Preko profila sam upoznala dosta predivnih osoba, razmijenila mnogo iskustava, a i sama mnogo naučila i zaista ga smatram velikim bogatstvom.

Koliko vas je zapravo majčinstvo promijenilo?  

Majčinstvo me mnogo promijenilo. Pored toga što sam spoznala šta je prava i iskrena ljubav, shvatila sam prave vrijednosti, postala zrelija i bolje definisala svoje buduće planove i ciljeve.

Šta je bitno kod odgoja djece?

Bitno je slušati svoj instinkt jer svaki roditelj želi samo najbolje za svoje dijete. Jako je važno dogovarati se sa partnerom , biti usaglašen oko pravila te težiti ka tome da u djecu usadimo osobine dobrih, iskrenih i uspješnih ljudi.

Poruka našim čitaocima, a ujedno i savjet svim budućim mamama?

Jedan od glavnih savjeta bi bio da se potrude da ne slušaju komentare drugih ljudi jer je to jako česta pojava koja zna pogoditi majku. Također, da osvijeste sebe da je majčinstvo predivno, ali ponekad izazovno i da je uredu da se ponekad osjete iscrpljeno, tužno i zabrinuto ali da takve osjećaje rješavaju. Nije sebično uzeti vrijeme samo za sebe i nije sramota otvoreno razgovarati o problemima kako bi se isti riješili. Za kraj, da se ne brinu, jer žene zaista posjeduju snagu koja im omogućava da prevaziđu prepreke čak i onda kada se to njima čini nemogućima. Majčinska ljubav može sve.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave