Kristina Jurić: Biti majka je zahtjevna, ali najvrjednija uloga u životu

Svaka majka je borac i heroj.

Kristina Juriće rođena je u Novoj Biloj. Po zanimanju ekonomistica. Živi u Kiseljaku. Njen prvi posao bio je radu u cvjećari jer je uvijek bila kreativna osoba, a danas se bavi se influensingom. Kristina je supruga i majka jednog dječaka.

Kristina Jurić je ekonomistica koja je na društvenim mrežama prepoznatljiva kao neko ko ima mnogo potencijala i koja nesebično dijeli savjete drugim ženama. Kristina živi  u Kiseljaku i majka je preslatkog dječaka. Sa Kristinom smo razgovarali o čarima koje joj je donijelo majčinstvo i poslovnim planovima. 

Kristina je majka jednog dječaka. Možete li nam reći kako provodite vrijeme?

Obzirom da još uvijek ne radim, sa Masijem provodim cijeli dan. I želim da uživamo skupa u svakom danu jer nikad više neće biti mali, što je veći samo nas vrijeme odaljava. Zato nam je svaki dan ispunjen igrom i zabavom dok tata ne dođe s posla, onda ja ne postojim jer tatu više voli. 

Nakon trudnoće ste se brzo vratili u formu. Kako ste to uspjeli?

Što se tiče moje linije poslije poroda mislim da je genetski jer baš nisam tip niti od treninga niti od neke posebne ishrane.  

Šta Masi voli da jede? Da li je izbirljiv kada je u pitanju hrana?

Masi je u početku kad smo počeli uvoditi krutu hranu bio jako izbirljiv bilo je slatkih muka ali je prošlo i to vrijeme. Sad stvarno jede sve što se ponudi ali gledam da je to zdravo i domaće. Nemamo sad problema sa hranom što napravim sebi i suprugu i on jede.

Šta ga najviše interesuje?

Masi kao i svako dijete prije svega obožava tuđe igračke zanimljivije su uvijek nego njegove. Iako je još mali obožava da lista slikovnice, voli kad mu ja čitam prije spavanja, voli da se igra autima.

Koliko je Masi povezan sa ocem? Ili je više mamina maza?

Masi iako provodi više vremena sa mnom dok je muž na poslu jako je puno vezan za njega. Iznenađena sam time, jer uvijek kažu da su dječaci vezani za mamu a djevojčice za tatu. Ali valjda ga poželi pa želi da do spavanja iskoristi vrijeme i s njim u igri i zabavi.  A muž uvijek ima vremena za njega.  Na mene je jedino to što voli da se slika, a na tatu je sve ostalo. Mala kopija Bojana.

Kako uspijevate privatne obaveze uskladiti sa poslovnim?

Što se tiče poslova u kući sad je već malo teže jer je prohodao sve ga više zanima. Tako da ga uvijek proslijedim bakama kako bi počistila. Kad je bio manji bio je super beba samo spavao i jeo. Pa je bilo puno lakše. Nestašan je kao i svako dijete rastu sve ih zanima i upoznaju sve oko sebe, pa je razumljivo. Muž i ja se dogovorimo da odemo nekad i s prijateljima jer bude potreban malo odmor i izlazak iz kuće ali opet pitamo, zovemo što radi i gledamo njegove slike. Mislim da je to kod svakoga isto. Djeca su naše blago.

Za kraj da li imate neku poruku za mame?

Uloga majke nije baš ni lagana, mislim da svaka majka bar je nekad se zapitala da li ja radim sve dovoljno za svoje dijete. Nekad se i izgubimo ali to je valjda s prvim djetetom tako dok sve upoznamo. Nije lako kad su mali ali i to prođe vrijeme brzo leti. Ali niti jedna majka nije sama, sve smo mi jedna uz drugu i trebamo se savjetovati i pričati. Sve kroz isto prolazimo. I ne trebamo se podcjenjivati manje vrijednom jer društvene mreže su jedno a realan život drugo. Svaka majka je borac i heroj. Biti majka je jedna jako zahtjevna uloga ali i vrijedna uloga u životu.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave