Koža bebe: koža podložna ozbiljnim vanjskim utjecajima! La Roche-Posay

Koža bebe: koža podložna ozbiljnim vanjskim utjecajima

Iako je iste građe kao i koža odraslih, koža bebe je ranjivija i  osjetljivija na vanjske faktore. Kako bismo osigurali osjećaj ugode i dobrostanja bebe, važno je na jednostavan način kombinirati primjerenu rutinu i dobro odabrane proizvode.

Jednostavna dnevna rutina za bebin osjećaj ugode

 

Bebina bi se koža trebala čistiti i hidratizirati svakoga dana. Svakodnevna kupka u trajanju od 10 minuta u vodi ne toplijoj od 37°C dovoljna je za čišćenje dječje kože.

 

Preporuka:

Ako je koža Vaše bebe normalna, koristite LIPIKAR Gel Lavant, gel za pranje koji nježno čisti kožu zahvaljujući svojoj vrlo nježnoj formuli bez sapuna. Za sušu, atopiji sklonu kožu dodajte par kapi LIPIKAR ulja za pranje u kupku za zaštitu kože bebe. Potom operite bebinu kožu gelom LIPIKAR Syndet AP+, gel bez sapuna koji čisti vrlo suhu kožu bez isušivanja.

 

Nakon pranja Vaše bebe koža bi se trebala pažljivo osušiti prije nanošenja primjerenog hidratantnog proizvoda poput LIPIKAR Fluide. Namijenjen je osjetljivoj i suhoj koži i nježno hidratizira i smiruje kožu Vaše bebe. Za hidrataciju i smirivanje kože Vaše bebe umasirajte kremu kružnim pokretima u kožu.

Za suhu, atopiji sklonu kožu odaberite LIPIKAR Baume AP+ koji smiruje kožu, ali i pruža osjećaj ugode te smanjuje učestalost pojava iznimne suhoće kože.

 

Obratite pažnju na bebinu guzu

 

Guza Vaše bebe provodi dane i noći u vlažnom, kiselom okruženju pošto je izložena urinu i stolici.  Za sprečavanje pelenskog osipa operite guzu bebe sredstvom koje se ne ispire ili čistom vodom. Obavezno ju osušite prije nego nanesete zaštitnu kremu nakon svake promjene pelene.

 

Preporuka:

 

Očistite guzu Vaše bebe LIPIKAR SYNDET AP+ gelom za pranje. Njegova vrlo nježna formula čisti i smiruje kožu.

 

 

Vrlo visoka UV zaštita

 

Pedijatri i dermatolozi preporučuju da se djeca mlađa od 3 godine ne izlažu direktnom suncu jer je njihova koža osjetljivija na UV zrake. Čak i ako nisu direktno izložena, trebala bi biti zaštićena od dugih UVA zraka koje mogu prodrijeti u kožu čak i kad su u sjeni.

 

Preporuka:

 

Formula novog Anthelios Dermo Pediatrics SPF 50+ losiona za bebe je nježna, sigurna i učinkovita i nudi vrlo visoku zaštitu od UV zraka, čak i u sučaju indirektnog izlaganja. Uz to, njegova obavijajuća tekstura hidratizira i hrani kožu Vaše bebe za optimalnu zaštitu.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave