Kolekcija Disney Petominutnih priča je na kioscima!

U četvrtak 4.3. izlazi četvrta knjiga „Petominutne priče o životinjama“

Svjesni smo brojnih benefita koje čitanje ima za razvoj sposobnosti djeteta, ali i kako brzim tempom se živi u današnje vrijeme. Nova Disneyjeva kolekcija donosi petominutne priče, koje se čitaju za oko pet minuta svaka, a fokusirane su na teme koje su važne za odrastanje svakog djeteta.  Kolekcija koja je pred vama obuhvata zanimljive i važne teme koje su obrađene kroz priče nekih od najpopularnijih Disneyjevih junaka. Kolekcija će obuhvatiti priče o prijateljstvu, porodici, hrabrosti, životinjama, dobrim djelima, otkrićima, priče za lijepe snove…

Znamo koliko je značajno da djeca odrastaju uz životinje, da ih vole i posmatraju kao dio prirode i planete na kojoj svi zajedno živimo. Također, životinje i njihov svijet posebno izazivaju dječju pažnju i bude maštu. Vrijeme provedeno u prirodi sa životinjama može biti divno i opuštajuće, ali djeci treba objasniti i na koji način treba da se ophode prema njima kako bi druženje bilo što sigurnije. Knjiga može biti povod za razgovor na neku od tema o životinjama.

U četvrtoj knjizi kolekcije vas čeka pet priča o životinjama. Pepeljuga će na maskenbal povesti dva neobična pratioca – mišiće Gasa i Žaka,  Miki i njegovi drugari pripremaju iznenađenje za Plutona, Mala sirena Ariela i njen drugar ribica posmatraju velike plave kitove,  Paja/Paško Patak će sa svojim sestrićima napraviti kućicu za vjeverice, dok će Zlatokosa sa Flinom krenuti u istraživanje šumskog životinjskog svijeta!

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Prva knjiga je još uvijek dostupna na kioscima po promotivnoj cijeni od 3,90 KM, dok će ostale knjige iz kolekcije biti dostupne po cijeni od 7,90KM. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Čitajte djeci, mazite ih, grlite ih, pričajte sa njima, odvojite svaki dan vrijeme za čitanje, izaberite knjigu i povedite ih na uzbudljivo putovanje kroz slike i riječi!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave