Ko se sunca krije, D3 mu nedostaje

SolD3evit® 400, SolD3evit® 1000 i i SolD3evit® 2000

Linija proizvoda SolD3evit® se sastoji od proizvoda SolD3 evit®400 i SolD3 evit®1000 sa dozirnom pumpom, koja omogućava lako i precizno doziranje i primjenu vitamina D3 i proizvoda SolD3 evit®2000 koji sadrži vit D3 u kapsulama. Vitamin D3 pomaže našem organizmu, tako što:

  • održava zdravlje kostiju i zuba 
  • omogućava normalno funkcionisanje mišića
  • jača imuni system Prirodno, ovaj vitamin nastaje u koži, pod dejstvom sunčevih zraka. 

Količina vitamina D3 koju tijelo može da sintetiše zavisi od doba dana kada se izlaže suncu, od godišnjeg doba, pigmentacije kože i upotrebe krema sa visokim faktorom zaštite. Zdravo i odgovorno izlaganje sunčevoj svetlosti, 10-15 minuta dnevno u periodu od 10-15h, tri puta nedeljno (proljeće, ljeto i rana jesen), a zimi svakodnevno, omogućava nam stvaranje optimalnih količina vit D3 u organizmu. Iako se sintetiše u koži i unosi u organizam i hranom (losos, sardina, tunjevina, jaja, obogaćeno mlijeko), kod ljudi različitih starosnih grupa širom svijeta postoji njegov deficit zbog savremenog načina života (restriktivne dijete, manjeg boravka u prirodi i izlaganja suncu).

Zašto vitamin D3?

  • Dozira se lako 
  • Djeca smiju da ga koriste 
  • Dodatak je bilo kojoj ishrani 

Posebno se preporučuje ženama u menopauzi, gojaznim osobama i osobama koje se nedovoljno izlažu sunčevom zračenju. SolD3 evit® 400 se preporučuje kao dodatak ishrani kod djece od 8. dana nakon rođenja i odraslih. SolD3 evit® 1000 se ne preporučuje djeci mlađoj od 3 godine. Posebno je razvijen neutralan ukus koji ih čini prilagodljivim kod osoba različitih starosnih grupa. SolD3 evit® 2000 kapsule se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave