Katarina Ivanković, studentica pete godine sestrinstva i diplomirana babica kojoj je druga ljubav fotografija.

Fotografisanje dojenčadi, krštenja, dječje rođendan sa porodicama omiljeni dio posla.

Katarina Kožule je studentica pete godine sestrinstva, a ujedno je i diplomirana babica koja se paralelno sa svojim obavezama bavi i fotografijom. U svijetu fotografije je par godina i to vrlo uspješno, a kao svjedočanstvo ovoj tvrdnji su i brojni klijenti koje Kristina ima. Kristina vrlo rado slika i najmlađe i njihova slavlja. To je bio jedna od povoda zašto smo se odlučili da razgovaramo sa ovom mladom ženom. 

Katarina nam je otkrila kako njeno interesovanje za fotografiju počinje još u osnovnoj školi i da od tada većinu svog slobodnog vremena posvćuje fotografiji. Ona smatra da je talent dosta bitan kada je u pitanju fotografija, ali svakako izuzetno su bitne edukacije „ ako želite napredovati, jer kao i u svakom zanatu, iskustvo, znanje i vještine čine dobitnu kombinaciju“, ističe Katarina.  

U razgovoru sa Katarinom doznali smo da preferira fotografisanje dojenčadi, krštenja, dječje rođendan sa porodicama. „U trenutcima fotografisanja najmlađih roditelji su nekako  spontani, nježni, razigrani, naravno postoje i izuzeci, ali oni nisu tema. To su divna i čista stvorenja, da čovjek ne može ostati ravnodušan.“, ističe Katarina.

Ipak najviše voli da slika dječje rođendan. „Djeca su toliko zaigrana, neka i sramežljiva da je ponekad tako teško uhvatiti pravi moment. Za vrijeme takvih slikanja često su u pozadini roditelji, ili neka baka koja skače da bi ju unuk ili unuka  pogledao/la dok se fotka. Djeca su najiskrenija. Samim tim treba im pristupati na takav način. Ako iskreno voliš svoj posao, dijete će prepoznati, te uz malo tvoje kreativnosti, nasmijat će se.“ , ističe Katarina.  


Katarina fotografiše porodice, rođendane, novorođenčat u gradovima u Hercegovini. Možete je potražiti na instargamu pod imenom: jimmywoophoto i na fb by Katarina Ivankovic

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave