Kakvu vodu koristiti za mlijeko za bebu?

Voda s kojom se priprema mliječna formula treba biti niske mineralizacije

Voda koju koristite za mliječne formule doista mora biti sigurna. Postoji nekoliko načina kako to postići.

 

  1. Prokuhavanje vode za pripremu mliječne formule

Prokuhavanje vode najstarija je tehnika sterilizacija vode koja postoji. Tim prokuhavanjem sigurno ćete ubiti sve bakterije, viruse i mikroorganizme iz vode. No, prokuhavanjem se ne uklanja klor.

  1. Kupovanje vode za pripremu mliječne formule

Kupovna voda za bebe je rješenje ako voda iz slavine doista nije za piće, no morate znati da ponekad izvorska voda sadrži velike količine fluora. Pretjerana količina fluora u doba kada beba još nema zube može uzrokovati fluorozu – bijele mrlje na zubima kada jednom počnu izbijati.

Također, pojedine izvorske vode sadrže veće količine natrija. On ne smeta odraslim ljudima, no bebini bubrezi se tek razvijaju i nije ih dobro previše opterećivati.

Kod kupovanja vode trebalo bi izbjegavati kupovinu izvorske vode i kupovati stolnu vodu koja posjeduje niski udio minerala.

  1. Filtrirana voda za pripremu mliječne formule

Znate li da je flaširana stolna voda zapravo voda iz vodovoda koja je industrijski pročišćena? Čemu je kupovati kada je možete pročistiti kod kuće? Time štedite novac, a istovremeno rješavate problem čiste vode za bebu i sve ukućane.

Najbolje rješenje za kućanstvo je filtracija reverznom osmozom. Tim postupkom uklanja se 95 do 98% svih teških metala i bakterija, ali i klor i kamenac.

U Nobelovoj ponudi nalazi se RO 5 sistem za domaćinstvo koji se ugrađuje ispod sudopera, a spaja se na vodovodnu mrežu.

 

 

 

Uz RO 5 imat ćete čistu vodu za pripremu mlijeka i sigurnu, a jeftinu i direktno iz slavine. Da napomenemo – i nju bi trebali zagrijati na 60, 70 stupnjava zbog mogućih bakterija u samim mliječnim formulama.

Osigurajte bebi čistu vodu i sigurno djetinjstvo, a uz to i uštedite novac.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave