Kako spriječiti pucanje kože tokom trudnoće?

Jedan od najboljih načina da se zaštitite od pucanja kože u trudnoći jeste da održite elastičnost kože u toku trudnoće. To se može postići hidratacijom i hranjenjem kože.

Evo kako možete spriječiti strije.

Hrana za kožu

Kolagen i elastin vlakna u tijelu potrebna su da bi koža bila jača, elastičnija i da ne bi pucala i stvarala strije. Zbog toga je važno uzimati hranu koja je bogata E i C vitaminom, cinkom i silicijem, jer oni pomažu kod formiranja kolagena. 

C vitamin je posebno važan antioksidans koji štiti tkivo od oštećenja. B2 vitamin (riboflavin) i B3 (nijacin) također mogu pomoći kod održavanja zdrave kože. Važno je piti dovoljno vode (otprilike 2l vode dnevno). 

Vježbanje 

Pored podizanja nivoa energije, uravnoteživanja promjena raspoloženja, poboljšanja sna i samouvjerenosti, vježbanje vam može pomoći da spriječite pojavu strija. Vježbanje poboljšava cirkulaciju, što kožu čini elastičnijom. Poboljšana cirkulacija smanjuje mogućnost pojave varikoznih vena i otečenih zglobova u trudnoći. 

Hranjenje kože 

Pored pravilne i bogate ishrane i vježbanja, trebali biste koristiti i Mustela kremu za prevenciju nastanka strija. Posebno oblikovana za trudnice, Mustela 9 Mjeseci krema protiv strija pomaže spriječiti i umanjiti strije zahvaljujući inovativnoj kombinaciji aktivnih sastojaka prirodnog porijekla: 

  • Patentirana formula protiv strija aktivira proizvodnju vlakana koja ojačavaju kožu. Koža postaje podatnija, elastična i otporna na uzroke strija.
  • Kompleks za restrukturiranje baziran na japanskoj sofori i oligo elementima potiče obnovu stanica i obnovu kože.
  • Peptidi avokada i karite maslac pružaju trenutačno olakšanje i trajno hrane.

Primjena ove kreme: Nanesite ujutro i navečer na trbuh, bedra i bokove, masirajući dok se ne upije u potpunosti. Ukoliko ste rodile carskim rezom, čekajte nekoliko tjedana prije nego što ćete nanositi proizvod na područje oko ožiljka.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave