Kako smo krenuli u Attipas avanturu

Attipas  cipelice koje su nastale kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja ortopeda za prirodan i pravilan razvoj stopala kod djece

Piše: Biljana Kekić

Stopala beba su ravnamekana i gipka. Meke kosti, koje građom više podsjećaju na hrskavicu obložene su mekanim masnim jastučićima. Zbog mekanih kostiju važno je da beba uvijek ima dovoljno mjesta u odjeći i obući kako bi se stopalima omogućio nesmetan rast i razvoj. Zato je vrlo važno da dijete ima obuću koja će pružiti djetetu udobnost i pravilan razvoj stopala. Attipas cipelice su dostupne u Bosni i Hercegovoni od oktobra 2020. godine. U nastavku vam donsimo priču Biljane Kekić o putu Attipas cipelica do Bone i Hercegovine.

 

Kako smo došli na ideju za zastupništvo Attipas cipelica za prirodan i pravilan razvoj stopala? Moramo priznati da mi nismo tragali za idejom, ideja nam je ušla u dom, a da toga nismo ni bili svjesni. Prije nešto više od godinu dana, naša kćerkica je dobila na poklon Attipas cipelice, za koje u tom trenutku nismo ni znali šta su. Pošto su joj bile malo velike, nismo ih odmah ni probali. Dolazi proljeće, kćerkica je spremna da istrči u dvorište, topao I sunčan dan… Obuvamo joj nove cipelice koje su nas odmah “kupile”. Pošto su njene cipelice bile svijetle i sa mašnicom od tila, prva pomisao je bila da će vjerovatno biti za jednokratnu upotrebu jer će se mašna raspasti, a taj svijetlo roze material neće biti moguće oprati.  Nasuprot našem očekivanju, desilo se oduševljenje. Pored toga što su cipelice veoma lagane (oko 150gr), savitljive, praktične, slažu se uz sve kombinacije, ispostavilo se da se veoma lako održavaju. Pošto smo kutiju odmah bacilli, nismo ni pročitali šta piše na deklaraciji, ni naziv, način održavanja i slično. Poslije pranja u veš mašini na 30 stepeni, nastaje naše potpuno oduševljenje jer su cipelice ostale iste, mašnica od tila se nije pocijepala, a silikonski đon je ostao nepromjenjen.

Nekoliko mjeseci nakon šetnji sa kćerkicom i nošenja cipelica, počeli su nas  radoznali prolaznici zaustavljati sa pitanjima gdje se mogu kupiti cipelice, kakva je to obuća itd. Nismo znali odgovor na pitanja jer nam je to bio poklon i još uvijek nismo znali o kakvom proizvodu je riječ. Tek kada je došlo vrijeme za kupovinu većeg broja, raspitali smo se gdje se cipelice mogu kupiti i dobili smo link preko koga su naši rođaci naručili.

Tu smo se konačno upoznali sa cipelicama i pročitali njihove karakteristike, da je riječ o cipelicama koje su nastale kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja ortopeda za prirodan i pravilan razvoj stopala kod djece. Vidjeli smo da kupovinu ne možemo obaviti u BiH jer ih nema na našem tržištu, samo u susjednim zemljama regiona. Tada se javlja ideja o zastupništvu jer se radi o proizvodu koji nas je već osvojio. Stupili smo u kontakt sa jednim divnim mladim gospodinom, koji je generalni zastupnik i koji nam je dao vjetar u leđa i nesebičnu podršku.

Iako smo oboje već zaposleni, kao diplomirani ekonomista i profesor razredne nastave, odlučili smo se da krenemo u Attipas avanturu i već u oktobru mjesecu 2020. godine uvozimo prve cipelice na teritoriju BiH preko naše firme “VINI” d.o.o. Odmah smo kreirali profile na društvenim mrežama kao i web stranicu (www.vini.ba) gdje smo za relativno kratko vrijeme dostigli veliki rezultat.

Nama je najbitnija povratna reakcija roditelja kao i mališana. Zbog iskrenog odnosa sa našim kupcima oni nam uzvraćaju povjerenje, ponovnom kupovinom a to dalje znači da posjeduju potreban kvalitet.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave