Kako prevazići mučnine kod putovanja?

Pediakid vam nudi rješenje kod mučnine i povraćanja u putovanju

Odlazak na duže putovanje za one sklone mučninama tokom vožnje može biti popriličan stres i neugodno iskustvo. Nervoza, vrtoglavica, povraćanje, osjećaj mučnine u želucu mogu pokvariti svako putovanje, ali zahvaljujući prirodnim i drugim preparatima te nuspojave mogu se spriječiti. Među najosjetljivijima na vožnju su djeca do 12 godina te žene češće od muškaraca. Djeca na putovanjima, bilo da se voze autom, autobusom ili avionom mogu imati osjećaj mučnine ili povraćati. Mučnina kod djece uzrokovana kretanjem može se javiti u bilo koje trenutku i dobro je obratiti pažnju na sledeće: 

Jelo i piće 

Mučnina u toku vožnje se češće javlja na prazan stomak. Obrok prije puta treba biti lagan uz manje obroke tokom puta poput krekera. Proizvodi koje treba izbjegavati tokom puta su oni koji nadražuju želudac kao što su kiselo voće i sokovi. Kao tečnost najbolje je unostit vodu ili nezaslađene prirodne čajeve. 

Aktivnost djeteta 

Putovanje bi trebalo planirati u periodu kada je dijete najmanje aktivno tj. kada spava ili odmara. Previše podražaja i aktivnosti u autu mogu potaknuti mučninu. 

Pažnja 

Djete ne bi trebalo pisati, čitati u toku vožnje ili koristiti telefon ili tablet za gledanje crtaća. Dijete bi trebalo gledati kroz prozor u daljinu. Razgovor o različitim temama moze biti od pomoći da se djetetu skrene pažnja sa mučnine. 

Dodatni savjeti 

Auto bi trebalo redovno prozračiti prilikom vožnje, jer svijež zrak može smanjiti mučninu. Pripremite uvijek plastične vrećice, vlažne maramice i presvlaku za dijete. Ako dijete baš nikako ne podnosi put porazgovarajte sa svojim pedijatrom o mogućnosti korištenja lijekova.

Pediakid vam nudi riješenje kod mučnine i povraćanja u putovanju. Napravljeni od prirodnih standardiziranih ekstrakta mente, đumbira, žalfije, čička, limuna, narandže uz dodatak magnezija. Efikasno otklanjaju osjećaj mučnine i poboljšavaju probavu. Ne izazivaju pospanost i prijatnog su okusa limuna. Za djecu od 6-og mjeseca 100% prirodan proizvod zaslađen agava sirupom uz dodatak prebiotskih vlakana 

Primjena: 5ml prije putovanja, 5ml u toku putovanja

Sponzorski članka.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave