Kako poboljšati zdravlje mokračnog mjehura kod djece u toku ljetnih dana? 

Bešike se oslanjaju na unos tekućine da bi održale dobro zdravlje. Ako djeca ne piju dovoljno, prije će postati dehidrirana, posebno ako je vani vruće.

To može utjecati na mokraćni mjehur u toku ljetnih odmora. Dehidracija uzrokuje glavobolje, vrtoglavicu, nedostatak energije i dijete je više nervozno nego inače. Urin će također postati tamniji i imati jači miris. To je zato što tijelo pokušava zadržati što više vode, a može doći i do konstipacije. 

Mjehur se treba stalno prazniti da bi se spriječila urinarna infekcija. Ako djeca ne piju dovoljno tečnosti, manje će mokriti i povećat će će se rizik od infekcije urinarnog trakta. 

Neka djeca možda ograniče unos tečnosti da ne bi morala toliko često ići u toalet. Međutim, zid mjehura je vrlo osjetljiv i postane iziritiran zbog visoko koncentriranog urina. Ako se iziritira, duže će zadržavati urin i manje ‘alarmirati’ dijete da treba ići u toalet. 

Nedovoljan unos tečnosti ili slaba količina izmokrenog urina znači da se mjehur ne može pravilno rastegnuti, zbog čega može biti manji nego inače. To utječe na mogućnost djeteta i da zadrži urin prilikom spavanja. 

Djeca koja imaju konstipaciju mogu također imati problem s mjehurom. To je zato što je rektum obično prazan. Osjećaj potrebe za vršenjem nužde dolazi zato što se ‘otpad’ pomjeri u rektum i šalju se signali. Ako se signali ignorišu iz bilo kojeg razloga, rektum ostaje neispražnjen. To oduzima prostor koji je potreban mjehuru i na njega vrši pritisak, koji se onda mora isprazniti u kratkom periodu i češće nego inače. 

Djeca bi trebala piti dovoljno tečnosti na bazi vode, i bar svako sat-dva, sve do sat vremena prije spavanja. To je otprilike 6-8 čaša dnevno. Manja djeca trebaju više vode od starije djece. 

Urinarne infekcije mogu biti veoma teške za podnijeti, pogotovo kod djece. Uspostavite dobru rutinu ispijanja vode i odlaska na toalet. 

Cysturo Junior se preporučuje kod infekcija mokraćnog sistema za djecu koja pate od ponovljenih infekcija urinarnog trakta i u prevenciji istih. Poboljšava imuni sistem, te se preporučuje kao dodatak prehrani u toku antibiotske terapije prilikom tretmana urinarnih infekcija. 

Cysturo Junior sadrži koncentrat soka sušene maline, voćni ekstrakt brusnice, ekstrakt preslice, ekstrakt lišća peršuna i vitamin C, glukozu.

 Cysturo Junior je dodatak prehrani u formi ukusnog napitka baziranog na jedinstvenim svojstvima prirodnih ekstrakata biljaka. Proizvod se preporučuje djeci koja pate od ponovljenih infekcija urinarnog trakta. Ekstrakt brusnice prevenira prijanjanje patogenih bakterija na zidove urinarnog trakta, čime se skraćuje dužina trajanja infekcije i sprečava njeno vraćanje. Kopriva i peršun imaju diuretski i baktericidni efekat…

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave