Kako odabrati odjeću i obuću za vaše mališene za proljetne mjesece?

Početak marta je pravo vrijeme za odlaganje debele i teške zimske odjevne predmeta.Proljetna sezona smatra se „razdobljem između“, zbog kombinacije sunčanih, vjetrovitih i kišnih dana koji su doživljeni.

 

Promjena godišnjih doba iz zime u proljeće također znači da trebate promijeniti garderobu svog djeteta. Trebate početi odlagati dječje debele kapute, šalove i zimske čizme. Proljetna sezona smatra se „razdobljem između“, zbog kombinacije sunčanih, vjetrovitih i kišnih dana koji su doživljeni. Kao rezultat toga, roditeljima je često teško odlučiti se kako obući svog mališana.

Donosimo vam par savjeta kako odabrati odjeću za vaše mališane.

1.Odaberite odjeću u kojoj će vam dijete biti ugodno. Obavezno razmislite o udobnosti vašeg mališana kad ga obučete za proljeće. Proljetni dani su duži i imaju tendenciju izmjene hladnih, toplih i vlažnih.  Obavezno provjerite dnevnu vremensku prognozu  pomoću koje  će te da odlučite kako je najbolje odjenuti  dijete. Provjerite je li odjeća lagana i udobna, ali još uvijek može zaštititi vašeg mališana od izravnog izlaganja suncu kada je vani. U djece se mogu pojaviti osipi ako im je odjeća previše ograničena ili topla za proljetno vrijeme. Međutim, mogu se razviti i opekline od sunca ako nisu zaštićene odgovarajućom odjećom. Tijekom ovog doba godine ne koristite tkanine koje nisu prirodnog porijekla, pa ih je najbolje pohraniti u ormar do sljedeće zimske sezone.

  1. Kad je to moguće, odaberite odjeću izrađenu od pamuka. Pamuk bi trebao biti vaša tkanina po izboru jer je to prozračna i prirodna tkanina. Najbolje bi bilo ukoliko koristiti odjeću od 100% pamuka.
  2. Razmislite o rasporedu odjeće vašeg mališana. Slojevi vam omogućuju jednostavno uklanjanje dijela odjeće vašeg mališana ili dodavanje dodatnog sloja kada se vrijeme odjednom promjeni s hladnog na toplo sa vlažnog i iz hladnog u hladno i sl.. Svoje dijete možete odjenuti u pamučnu košulju, a zatim sloj pamučnih hlača i košulju dugih rukava ili pamučnu jaknu. Ako vam postane previše toplo, možete skinuti hlače i jaknu ili ako vam iznenada postane previše hladno, lako ćete navući pamučnu deku preko svog mališana. Ako se iznenada nađete kišnog kiše sa svojim malim djetetom dok ste u šetnji, pobrinite se da imate kabanicu za njezin nedavno napravljeni vodootporni materijal poput najlona.
  3. Odlučite se za odjeću svijetlih boja i uzoraka. Proljeće je doba godine kada možete slobodno oblačiti svoje dijete u živim bojama. Svijetle boje poput žute, ružičaste i narančaste ili pastelne boje poput dječje ružičaste ili dječje plave i ljubičaste sve su zabavne boje za proljeće. Uzorci s cvijećem ili jednostavni zabavni otisci također su dobri za djevojčice. Plava karirana ili prugasta odjeća prihvatljive su opcije za male dječake ili ćete možda potražiti sivi ili tamni blues.

Jednostavno, najbolji uzorci za proljeće su nautički ili mornarski uzorci, simpatični likovi dinosaura ili životinjski uzorci za dječake dok su princeze, vile, cvjetni uzorci i simpatični grafički dizajni u mekim nijansama ružičaste, žute ili smeđe boje za djevojčice.

  1. Igrajte se trapericama. Proljeće je savršena sezona za trapere. Naravno, prilikom kupovine svom mališanu odaberite pamučne traperice dizajnirane za prozračnost i mekoću tkanine. Možete kupiti traper jakne ili traper hlače savršene za šetnju na otvorenom ili posjetu trgovačkom centari.
  2. Odaberite čvrste, kvalitetne cipele. Čvrste cipele su dobra opcija da dijete ugodnije obavlja aktivnosti na otvorenom. Odaberite obuću koja je pogodna za trčanje, penjanje, skejtbording i druge dječje avanture. Obavezno kupite visokokvalitetne cipele koje mogu podnijeti sve vrste udara i pritiska. Ako se odlučite mudro, vaše dijete može čak koristiti ovaj par cipela za svoje ljetne kampove i druge aktivnosti.
  3. Izaberite neke kape ili šešore. Kape su sjajne kad dijete ima brz prijelaz iz toplog u hladno okruženje. Na primjer: Kad dijete uđe u trgovački centar ili trgovinu prehrambenim proizvodima koji su klimatizirani od šetnje vani kada je toplo i sunčano, ili kad mora hladnog jutra napustiti grijanu kuću. To pomaže vašem djetetu da regulira njezinu tjelesnu temperaturu. Kape s druge strane sjajne su za zaštitu vašeg mališana od sunčevih zraka kada je vani posebno sunčano. Odaberite kape koje će reflektirati sunčevu svjetlost, poput bijele ili žute. Odaberite kapice izrađene od pletenih vlakana kako bi se omogućila prozračnosi.
  4. Za proljetne mjesece vrlo važno je napomenuti i zaštitu dječije kože. Zaštitite svaku izloženu kožu od uboda komaraca. Roditelji ponekad dopuštaju svojim mališanima da u proljeće nose kratke hlače i majice kada su dovoljno topli za igru ​​vani. Međutim, ako svog mališana obučete u ovu odjeću, obavezno zaštitite njihovu kožu od uboda komaraca. Možete koristiti losion naprirodnoj bazi koji djeluje na odbijanje komaraca.

Također pazite da se djetetu ne igraju u blizini vodenih lokvica koje bi oko sebe mogle imati larve komaraca ili komarce.  Koristite sredstvo za sunčanje kako biste spriječili da koža vašeg djeteta izgara. Ljeto nije jedina sezona koja donosi kreme za sunčanje ili kreme za sunčanje. Zaštitite svog mališana od štetnih sunčevih zraka sunčevom kremom na svom malom djeci ako se igra vani.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave