Kako kreirati sobu za bebu

Dizajniranje sobe za vašu bebu može biti zabavno i korisno iskustvo, ali također može izgledati pomalo zastrašujuće, pogotovo ako ne znate odakle početi. Odvojite par trenutaka da se naoružate ovim korisnim savjetima za dizajn bebine sobe i začas ćete biti spremni za kupovinu.

Odaberite određeni stil ili temu

Iako nije apsolutno neophodno ograničiti se na jedan koncept, posjedovanje tačno određene ideje pomoći će vam da se fokusirate na ono što vam je bitno.

Odaberite tekstil prije bojenja sobe

Ne postoji ništa gore od toga da napokon pronađete savršene zavjese ili dječju posteljinu iz svojih snova, a onda otkrijete da se njihove boje ne podudaraju sa bojama vaših zidova. S obzirom na zapanjujući raspon dostupnih boja i rasprostranjenost tehnologije koordinacije boja, definitivno je lakše prvo odabrati tekstil, a zatim kupiti odgovarajuću boju.

Utvrdite glavni detalj u bebinoj sobi

Većina soba usredotočena je na krevetić, ali postoji mnogo drugih opcija koje možete birati. Veliki prozor ili komadi poput prevelike igračke ili obojene komode, također mogu privući pažnju.

Ukrasite strop

Bebe provode velik dio svog vremena na leđima. Zašto ne dati svom mališanu nešto o čemu može razmišljati? Razmislite o bojenju stropa u umirujuću boju ili dodavanju freski ili naljepnica na zidove.

Neka vam sanitarne potrepštine budu na dohvat ruke

Neka bebina soba bude bez mikroba tako što ćete pripremiti sanitarne potrepštine. Postavite poslužavnik na stolu za previjanje s antibakterijskim gelom i papirnatim ubrusima kako biste spriječili kontaminaciju površina i svakodnevno ih prebrišite antibakterijskim maramicama. Trebali biste imati i plan gdje odložiti prljave pelene i jako zaprljanu odjeću, kao što su sistem za odlaganje pelena i zasebna korpa za veš.

Razvijte sistem za sortiranje i čuvanje odjeće

Garderoba za presvlačenje djeteta neprestani je izazov. Započnite s organiziranjem odjeće za djecu prema veličini i tipu. Napunite svoj ormar i ladice sa stvarima koje sada možete koristiti, a ostatak označite i odložite dok bebi ne zatreba.

Također vam pomaže i posjedovanje kutije za odjeću koju ste smatrali premalom. Kad je kutija puna, operite odjeću, označite je i odložite. Držanje premale robe odvojeno sprečava te komade da se ponovo uvuku u bebin ormar, čime ćete uštedjeti vrijeme.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave