Kako izabrati najbolju bočicu za bebe? 

Odabir bočica za novorođenčad može biti težak zadatak. Pogledajte koje su to različite veličine, oblici i materijali.

Kada uđete u prodavnicu lako se izgubiti u moru ponuda, a roditelji se često pitaju koja je boca za bebe najbolja. Trebate li tražiti neke posebne oblike ili materijal? 

Evo šta trebate znati. Prije svega trebate znati koje vrste bočica postoje. 

Cucle imaju različitu brzinu protoka; najsporije dude se prave za novorođenčad i one su inače prvi nivo. Kako beba odrasta tako se mijenja i duda, inače ako počnu jače sisati ili se čine frustriranima dok jedu. Dude zamijenite i ako su pukle, promijenile boju ili se utanjile. 

Možete odabrati i materijal dude: silikon je tvrd i izdržljiv, lateks je mekaniji i ne traje dugo. Neke su bebe alergične na lateks. 

Oblik

Neke boce su prave, dok su druge pod uglom (da beba ne bi gutala zrak) ili široke (zbog imitiranja grudi). Boca koja ima šire grlo lakše se čisti.

Bočice za bebe postoje u više materijala uključujući staklo, plastiku, silikon i nehrđajući čelik. 

Kako izabrati bočicu za novorođenče?

Stručnjaci smatraju kako ne možete znati šta vaše dijete voli dok to ne proba. Kupite po jednu od svake vrste i sami testirajte kada beba stigne. 

Kupite veće boce ili odaberite one koje imaju neke dodatke. Najbolje je kupiti boce koje smanjuju količinu zračnih balončića uz pomoć dodataka (ventili, vrh pod uglom, itd). Ako želite pumpati mlijeko najbolje je planirati unaprijed. 

Za svako dijete kupite zasebnu bocu. Ako rađate drugo ili treće dijete najbolje je nabaviti novu bocu. Stare boce nisu sigurne, pogotovo ako su od plastike. Isto vrijedi i za cuclu. 

Treba li mojoj bebi nova boca?

Ako je vaša beba nezadovoljna dok jede, vjerovatno joj treba druga boca. Ako vaš mališan snažno povlači mlijeko a izgleda iziritirano vjerovatno mu treba cucla idućeg stepena, koja omogućava brži protok mlijeka. S druge strane ako primijetite da mlijeko curi iz bebinih usta, vjerovatno joj treba duda s manjom rupicom. 

Kako pripremiti novorođenče za hranjenje?

Našli ste bocu koja odgovara vašoj bebi – čestitamo! Sada je vrijeme da je očistite prije prvog hranjenja. Sterilizirajte nove dijelove i dudu u kipućoj vodi. Možete je poslije oprati sapunom ako želite, bitno je samo da četkicom uđete u svaki dio. Bocu možete prati i u mašini za sude. Kad se operu ostavite ih da se u potpunosti osuše. 

Idealne bočice za vaše mališane su  Mam baby bočice. Posebno su kreirane za različite uzraste vaših mališana i posebno imaju anticolic sistem.  Lako se održavaju. 

MAM baby products je brend koji je osvojio cijeli svijet.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave