Kako do mirnog sna?

Važno i bitno je naviknuti bebu da spava određeni dio noći i da taj san bude čvrst.

Miran san i bebine prospavane noći su često puta (ne) prospavane noći roditelja. Važno i bitno je naviknuti bebu da spava određeni dio noći i da taj san bude čvrst.

Često puta ono što čitamo u knjigama ne vrijedi u stvarnom životu. Svaka beba i svaki roditelj kroje svoja pravila i svoj ritam. Unatoč tome postoje neka „pravila“ i opće smjernice koje vrijede za svakoga:

-dan ispunjen aktivnosti

-raspoloženje i atmosfera sobe za spavanje ,

-rutina hranjenja, igranja i maženja.

O tome gdje i kada će beba spavati odlučuju roditelji. Zadnjih godina se velika važnost predaje proizvodima za bebu koji su postali pomoćni alati u metodama uspavljivanja i svakodnevnom boraku.

Proizvodi poput  višenamjenske nosiljke, baby gnijezda i jastuka za dojenje su prema recenzijama posljednjih godina „spas“ za roditelje i uvelike olakšavaju da se rutine uspavljivanja primjenjuju i van „poznatog prostora“ za bebe .

Osjećaj koji proizvodi za bebe trebaju pružati bebma je osjećaj „kao kod kuće“.

 Što znači izraz „Kao kod kuće“ ?!

Prilikom dolaka bebe  na svijet beba je odmah izložena vanjskim podražajima. Često puta stručnjaci govore da bebin prvi plač nije prvi udisaj zraka nego strah od nepoznatog. Gubitak topline, ušuškanosti i sigurnosti koji je dobivala cijelo vrijeme dok je bila u majčinom trbuhu. Zapravo, gubitak jedinog osjećaja za koji beba zna.

Upravo putem proizvoda ovakvog dizajna i funkcije važno je bebama u prvoj godini njihova života vraćati taj osjećaj. Osjećaj da su kao u trbuhu.

Nosiljke za bebe se koriste kratko vrijeme. Praktične su za uzimanje i njihanje manjih beba, za savladavanje straha od toga da će beba ispasti iz naručja i pomažu bebama u osjećaju sigurnosti. Npr.povijanje beba u marame i nosiljke imaju skoro jednaku funkciju.

Problem je što se nosiljke koriste kratko vrijeme. Svega 2 mjeseca.

Zbog toga su one višenamjenske. Nakon što beba preraste funkciju nosiljke ona postaje podloga za baby gym ili jorgančić.

Slična funkcija je i baby gnijezda. Sa baby gnijezdom beba može spavati bilo gdje bez osjećaja nepoznatog  i stranog. Sama ta činjenica roditeljima uvelike olakšava život i primjenu rutina.

S obzirom da smo već naveli da roditelji sami biraju gdje će njihova beba spavati ( a svi znamo da je njihovom malom slatkom snu teško odoljeti) , položajem i zaštitom koju baby gnijezdo pruža onemogućava se da beba nema dovoljno prostora ukoliko spava sa roditeljima. Svojom funkcijom ga štiti od prevrtanja i padanja 😀

Pričati o proizvodima za bebe i njihovoj osjetljivoj koži  a ne staviti naglasak na samu funkciju korištenja i kvalitetu materijala bi bilo apsurdno.

Danas postoji jako puno izbora u ponudi proizvoda za bebe i djecu. Ali kako znati što odabrati i što je najbolje za moje dijete. Svaki proizvod za bebe mora biti napravljen i punjen od proizvoda koji su odobreni od svjetske tekstilne industrije sa odgovarajućim certifikatima  i antialergijskim svojstvima.

Didaktik materijali i punila posjeduju OEKO TEX standard certifikat i osmišljeni su tako da pružaju samo ono najbolje. Bez podstava svaki proizvod i materijal kroz godine korištenja postaje tanji i na kraju puca .

Podstave i navlake na proizvodima imaju veliku higijensku ulogu ali i  omogućuju da dizajn bude postojan i originalan duže vrijeme. 

Svi ovi proizvodi su u novije vrijeme  postali „must have“ svake moderne mame i trudnice.

Već duže vrijeme Didaktik uživa povjerenje trudnica, mama i dojilja.

Ponosni smo na recenzije koje nam svakodnevno šaljete kao i na kvalitetu kojoj težimo.

„Aktivnu igru i miran san „ želi vam vaš Didaktik.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave