Kada je najbolje vrijeme za fotografisanje bebe

U prvoj godini života vaša će beba rasti i mijenjati se u velikoj mjeri. Teško je zamisliti, ali dok slave svoj prvi rođendan, imat će otprilike trostruko više kilograma od njihove prvobitne težine … vjerovatno će hodata i razgovarati sa vama. U ovom razdoblju masovnih promjena morate se potruditi da napravite puno fotografija. Ako želite zaposliti dječijeg fotografa da uhvati ove posebne trenutke, evo najpopularnijih i najboljih vremena za fotografisanje vaše bebe.

Fotografija novorođenčeta – prve dvije sedmice

Vjerovatno najpopularnije vrijeme za fotografije – fotografisanje novorođenčadi najbolje je odraditi u prve dvije sedmice nakon rođenja. Tokom ovih sesija bebe su često pospane (većinu vremena!) I sposobne biti u lijepim položajima. Ponekad se bebe ne mogu fotografisati u ovom periodu odmah nakon rođenja. Često roditelji jednostavno ne razmišljaju o fotografijama dok ne prođe ovaj kratki vremenski period ili ponekad beba bude bolesna i u bolnici. Nije sve izgubljeno! Iako je istina da su novorođenčad starija od 2 sedmice manje pospana i fleksibilna, novorođenčad do šeste sedmice i dalje se može lijepo fotografisati. Ako imate sreće i imate puno strpljenja, možete dobiti odlične fotografije.

Tromjesečna fotografija

S tri mjeseca bebe su puno opreznije i svjesnije svoje okoline. Ova je dob manje popularna za fotografisanje jer su u nezgodnom trenutku između pospanog stadija novorođenčeta i stadija u kojem ne mogu samostalno sjediti. Često se tek počinju smijati i u ovoj fazi možete uhvatiti njihove slatke grimase. Iako je istina da je teže dobiti veliku raznolikost slika jer one ne mogu sjediti – uz kreativno razmišljanje možete dobiti neke prekrasne slike koje ćete čuvati.

Fotografije u periodu od 6 do 9 mjeseci

Dok bebe sjede samopouzdano (svaka je beba drugačija, ali većina beba dostigne ovu fazu s otprilike 6 do 9 mjeseci), one su u savršenom vremenu za neke lijepe fotografije na kojima istražuju svoj novi talent. Bebe koje sjede su savršene jer mogu samopouzdano sjediti u raznim položajima i uz rekvizite, a da ne budu pokretne (tj. bježe od fotografa). Bebe ove dobi obično su prilično zadovoljne svojim novopronađenim vještinama i uživaju u pokazivanju za kameru.

Prvi rođendan

Fotografije uz torte i kolače krasan su način da proslavite bebin prvi rođendan. U mogućnosti ste snimiti puno njihovih prekrasnih fotografija u svečanoj odjeći, porodičnom okruženju, zatim uživajući u maloj torti. Bebe u ovoj dobi obično su znatiželjne kada je riječ o njihovom okruženju, s kratkim rasponom pažnje i vrlo pokretne, pa se trudite da se u što kraćem vremenu uhvati što više prije nego što izgube interes!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave