Jelena Ena Zejak: Uloga majke je najteža životna uloga

Predstavljamo vam Jelenu Enu Zejak, majku i zaljubljenicu u modu. Ima 27 godina, živi u Beču sa svojim suprugom, a nedavno je postala majka. Čitajte u nastavku teksta zanimljivosti. 

Za početak recite nam ko je Jelena Ena Zejak?

Pravnica kojoj je moda velika strast. Imam 27 godina, posljednjih sedam godina živim u Beču sa svojim suprugom, a od nedavno sam se ostvarila u ulozi majke. Uljepšala nam je život beba po imenu Barbara, ona nam je sada centar svijeta i svakodnevna inspiracija.

Recite nam kako je protekao Vaš porođaj? 

Moj porođaj je prošao zaista sjajno, kao i čitav tok trudnoće. U trudnoći nisam imala nikakve neželjene simptome. Zaista sam uživala u svakom trenutku posmatrajući moj stomak koji je bio sve veći iz dana u dan. Imala sam prirodan porođaj, iako je beba bila jako krupna (4150g), zato želim da poručim svim budućim mamama koje su u strahu od porođaja da nema potrebe za tim, samo pozitivne misli i sve će proći u najboljem redu. Svako od nas teži ka tome da bude što bolji roditelj svome djetetu. Barbara je napunila šest mjeseci, jako je živahna i hiperaktivna beba. Trudim se da ispunim njene želje i da gradimo odnos pun ljubavi i poštovanja. Smatram da je igra sa djetetom, također i komunikacija jako bitna za razvoj istog. Ne štedim na pohvalama, uvijek kada nešto novo i dobro uradi rado je nagradim aplauzom i riječima podrške. Mislim da je vrlo važno da smo iskreni prema djeci.

Šta je za Vas najbitnije u odgoju djece i u ulozi majke?

Iskreno, uloga majke je najteža životna uloga, a ujedno i najljepša. Početak majčinstva, kao i svaki početak zahtijeva puno vremena, ljubavi i privrženosti. Od samog početka pokušavam da sto kvalitetnije provodim vrijeme sa bebom i da joj budem oslonac u svemu. Vrlo bitno je slijediti svoj unutrašnji osjećaj i raditi po njemu, smatram da onda nema greške. Uskoro nam slijede prvi koraci, prvi zubići, prvi padovi, ali mi spremno čekamo na nove izazove. 


Vaš savjet za naše trudnice i majke?

Savjet koji bih dala trudnicama, jeste da uživaju što više u trudnoći. Budite mi pozitivne i sretne, sa osmijehom dočekajte sve lijepe i manje lijepe stvari koje trudnoća nosi. Ne zaboravite, beba sve osjeti. Mame, sve što radite pratite svoj unutrašnji osjećaj i nikada nećete pogriješiti. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave