Jedinstvene i za život dragocjene – matične ćelije

Jedinstvene i za život dragocjene – matične ćelije

  • Post Author:
  • Post Category:Novosti

Više od 150.000 pohranjenih uzoraka iz 75 zemalja širom svijeta i najpotpunija lista akreditacija dvije su najvažnije informacije u opisu kompanije Future Health

Od 1988. godine urađeno je više od 40,000 transplantacija sa matičnim ćelijama, te se smatra da će u budućnosti svaki treći čovjek imati koristi od regenerativne medicine u svijetu.

Matične ćelije su početne, one od kojih nastaju sve druge ćelije u našem tijelu. Pupčana vrpca se nekada bacala kao otpad poslije porođaja, a danas je dokazano da je bogat izvor matičnih ćelija. Te su ćelije ključne kada je u pitanju prirodni rast i oporavak kroz život, a mogu postati ćelije krvi, srca, kostiju, kože, mišića, mozga, ali i drugih tkiva koja nas čine onim što jesmo. Imaju potencijal samoobnavljanja, množenja i razvijanja u druge tipove ćelija – to je ono što ih čini dragocjenim. Matične ćelije iz krvi pupčanika se koriste kao standardna terapija u liječenju krvnih oboljenja, a istraživanja na matičnim ćelijama iz tkiva pupčane vrpce daju vrlo obećavajuće rezultate na polju ćelijske terapije i regeneracije tkiva. Trenutno je u toku više od 300 kliničkih ispitivanja vezanih za terapije matičnim ćelijama kad su u pitanju teška oboljenja uključujući cerebralnu paralizu, dijabetes, srčane bolesti, ozljede kičmene moždine, Hronova bolest, ciroza jetre, artritis i mnoge druge bolesti. Pohranjivanje matičnih ćelija za buduću upotrebu je sigurno jedna od najboljih odluka koju možemo donijeti, kada govorimo o prevenciji bolesti. Matične ćelije će u potpunosti odgovarati osobi od koje su uzete, a braća ili sestre takođe mogu imati koristi od istog uzorka.

Više od 150.000 pohranjenih uzoraka iz 75 zemalja širom svijeta i najpotpunija lista akreditacija dvije su najvažnije informacije u opisu kompanije Future Health. Uzorci pohranjeni u Future Healthu prihvaćeni su u svim transplantacionim centrima u svijetu. Od 2012. godine Future Health je poslao 39 uzoraka za potrebe liječenja matičnim ćelijama u Evropu, SAD i Bliski Istok. Future Health banka matičnih ćelija postoji već 15 godina, a u Bosni i Hercegovini je prisutna od 2011. godine.

Svim budućim roditeljima prilikom pohrane matičnih ćelija Future Health garantuje jedinstvenu finansijsku pomoć u iznosu od 20 000 €, kao i besplatan transport uzorka u slučaju korištenja uzoraka za liječenje u budućnosti.

Pohranjivanjem matičnih ćelija ne ulažete samo u budućnost bebe nego i u zdravlje ostalih članova porodice. Future Health već 15 godina usavršava sam proces pohranjivanja kako bismo omogućili visoki kvalitet i najpouzdaniju uslugu za vašu porodicu. Za sve roditelje koji su propustili priliku da pohrane matične ćelije pri porodu, FH jedini u BiH nudi mogućnost pohrane ćelija dentalne pulpe iz mliječnih zubića.

Naša savremena tehnologija omogućila je 90% stopu oporavka, ostavljajući najviše matičnih ćelija u vašem uzorku omogućavajući tako vašem djetetu najbolju šansu za liječenje u budućnosti. Da budete potpuno bezbrižni, pobrinuli smo se da vas financijski zaštitimo kada potpišete ugovor sa nama u slučaju bilo kakve prirodne katastrofe ili insolventnosti.

Kao i uvijek a pogotovo pred praznike, Future Health se trudi da omogući popuste i pogodnosti plaćanja pohrane matičnih ćelija, te na taj način pomogne budućim roditeljima da osiguraju svojoj porodici zdraviju budućnost.

Zdrava budućnost je u vašim rukama!

Za dodatne informacije u vezi pohrane matičnih ćelija pupčanika i dentalne pulpe, kao i za genetičko savjetovanje, molimo vas pozovite besplatnu info liniju 0800 222 32, posjetite www.fhbb.ba ili pišite na info@fhbb.ba.