Jagy Carriers – brand koji osvaja srca mama u BiH i Evropi

Uspješna porodična priča nastala iz ljubavi i iskustva

Sve veći broj roditelja prepoznao je značaj i funkcionalnost nošenja djece u nosiljkama. Na tržištu Bosne i Hercegovine dostupne su Jagy nosiljke za bebe iz domaće proizvodnje koje osiguravaju bebama ergonomski položaj prilikom nošenja. U želji da upoznamo roditelje sa ovim brendom razgovaramo sa  Arijanom Katana vlasnicom i osnivačica Jagy Carriers brenda – koji se bavi izradom i prodajom nosiljki za nošenje beba.

 Jagy Carriers je porodična ideja i rezultat dugogodišnjeg iskustva i rada na domaćem i EU tržištu sa svjetskim kompanijama i organizacijama. „Spojili smo profesionalno znanje i ljubav prema babywearingu te stvorili brand „Jagy“ koji proizvodi nosiljke za bebe i dodatnu oprema za nošenje“ kazala nam je Arijana. Iako su relativno mladi brend, osvojili su srca mama u Bosni i Hercegovini, ali je sve veća potražnja za nosiljkama i na EU tržištu. Kako smo saznali Arijana i njen suprug vode posao, a u „Jagy tim“ je uključeno još puno saradnika koji se bave izradom nosiljki, proizvodnjom, dizajnom, produkcijom, fotografijom, a riječ je o vrhunskim profesionalcima iz svojih oblasti.

Arijana nam je otkrila i kako je došlo do odabira naziva brenda. „Ime „Jagy“ je skraćenica za baby Jaguar. Upravo je tako starija kćerka željela da se zove brat, pa je „baby Jaguar“ postao brend „Jagy Carriers““, ističe Arijana. „Mi smo započeli našu priču sa nosiljkama za bebe, a zatim smo širili paletu proizvoda na marame za nošenje, jakne za trudnice i nošenje, te ostali asortiman koji je vezan za nošenje beba“ kazala nam je Arijana. Nosiljke za bebe, marame za nošenje beba i dodatni asortiman se može kupiti u svim dm marketima u Bosni i Hercegovini. Od Arijane smo saznali da su u kompaniji izuzetno ponosni što je dm market BiH izabrao domaći proizvod koji će uvrstiti na svoje police.  Pored maloprodaje, Jagy nosiljke i ostali proizvodi su dostupni i putem online webshopa www.jagy-carriers.com

 

U razgovoru sa gospođom Arijanom doznali smo i koja je razlika između elastičnih marama za bebe i nosiljki za bebe. „Elastične marame su odlične za početak nošenja. Mogu se koristiti već od prvog dana, te je velika potražnja za istima. Izrađene su od pamuka sa malim udjelom elastina, te su ugodne za nošenje do bebinih okvirno 8 kg. Nerijetko, elastične marame kupuju trudnice, jer su odlična potpora za trudnički stomak, a kasnije se koriste za nošenje beba. “Jagy” elastične marame su dostupne u svim dm marketima u BiH u različitim bojama po izuzetno pristupačnim cijenama. Nosiljke za bebe su dugo iskoristive, a mogu se koristiti od bebinih navršenih mjesec dana/minimalno 4 kg težine pa do okvirno dvije godine. U “Jagy” nosiljkama bebe se mogu nositi naprijed prema nosiocu, te na leđima uz uslov da se beba samostalno posjela. Jako su praktične i jednostavne za korištenje, te su stoga omiljene među roditeljima.“

Od gospođe Arijane smo doznali kako je prošla godina bila izuzetno teška, te  da bi njiho poslovni rast bio znatno sporiji da nisu dobili finansijsku podršku od strane Challenge to Change fonda čija sredstva su iskoristili u razvoj novih proizvoda koji će se uskoro naći na tržištu, certificiranje proizvoda, edukaciju osoblja i druge aktivnosti koje su olakšale poslovanje. „Naše aktivnosti u narednom periodu su usmjerene u tri ključna pravca: razvoj novih proizvoda, otvaranje i plasman na nova EU tržišta, ali i konstantno ulaganje u odnose sa kupcima. Naša “Jagy porodica” iz dana u dan sve je veća i predivan je osjećaj kada nam roditelji koji koriste naše proizvode uzvrate pohvalama koliko im “Jagy” olakšava svakodnevnicu. Stoga se trudimo da uvijek dajemo svoj maksimum i budemo na raspolaganju našim kupcima“, istakla je Arijana.

 

Dragi roditelj, ako ste u potrazu za nosiljke za bebe, kao i dodatcima za nošenje poput pojasnih torbica, sackpack i gricki za nosiljke su dostupne u različitim dezenima, mogu se kupiti u dm marketima u BiH ili na webshopu www.jagy-carriers.com . Na Jagy Carriers webshopu su dostupne nosiljke i u drugim veličinama. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave