Jačanje imuniteta kod djece: Zašto je Bimunal Imuno sirup odličan izbor?

U današnjem vremenu, očuvanje jakog imunološkog sistema kod djece postalo je od izuzetne važnosti. Ojačan imunitet pomaže djeci da se bore protiv brojnih infekcija i bolesti koje vrebaju u svakodnevnom okruženju. Jedan od proizvoda koji privlači pažnju roditelja i stručnjaka jeste Bimunal Imuno sirup, koji sadrži ključne sastojke za podršku imunološkom sistemu djece.

Važnost očuvanja imuniteta kod djece

Imunitet je kompleksan sistem odbrambenih mehanizama organizma koji ga štiti od infekcija i bolesti. Kod djece, imunološki sistem je posebno važan jer se još uvijek razvija. Očuvanje jakog imuniteta kod djece omogućava im da se brže oporave od bolesti, smanjuje rizik od infekcija i doprinosi općem zdravlju.

Zdrava ishrana, redovna fizička aktivnost i dovoljno sna ključni su faktori za očuvanje imuniteta kod djece. Dodatno, vitamin D, vitamin C i cink igraju važnu ulogu u podršci imunološkom sistemu.

Bimunal Imuno sirup – Ključni sastojci iz prirode za jačanje imuniteta

Bimunal Imuno sirup predstavlja sveobuhvatno rješenje za podršku imunološkom sistemu djece, jer sadrži nekoliko ključnih sastojaka:

PLOD CRNE ZOVE

Crna zova se odlikuje snažnim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima. Naime, ekstrakt ploda zove djeluje tako što sprečava ulazak virusa u ćeliju, pritom aktivirajući imunitet da adekvatno odgovori. Svojim antivirusnim dejstvom, ekstrakt ploda crne zove blokira replikaciju virusa, čak i nakon ulaska virusa u ćeliju i to u različitim stadijumima virusne infekcije. Crna zova se tradicionalno koristi za ublažavanje simptoma prehlade i gripe, te se smatra izvanrednim sredstvom za jačanje imuniteta i zaštite organizma od infekcija.

ACEROLA

Jedan od najbogatijih prirodnih izvora vitamina C. Sadrži 100x više vitamina C u odnosu na limun i pomorandžu. Vitamin C doprinosi funkciji imunskog sistema i smanjenju umora i iscrpljenosti. Zahvaljujući antioksidativnim svojstvima, vitamin C ima uticaj na sprečavanje nastanka respiratornih infekcija. Kao jak antioksidans on sprečava oštećenja ćelija koje nanose slobodni radikali.

VITAMIN D

Osim za rast i razvoj kostiju i zubića, vitamin D je važan i za pravilan odgovor imunog sistema, i to zbog svojih antiinflamatornih i imunoregulatornih uloga. On podstiče neke tipove bijelih krvnih zrnaca da štite tijelo od infekcije. Prema istraživanjima, nedostatak vitamina D se može dovesti u vezu sa povećanim rizikom za nastanak respiratornih infekcija.

CINK

Cink ima uticaj na aktivnost ćelija koje se bore protiv infekcija. Kada je to potrebno, cink ima odbrambenu ulogu, jer aktivira enzime koji razgrađuju proteine u bakterijama i virusima, uzročnicima infekcija.

Cink sprečava nastanak oštećenja u ćelijama koje učestvuju u imunom odgovoru i djeluje antiinflamatorno.

BAOBAB- SUPER VOĆKA JEDINSTVENOG NUTRITIVNOG SASTAVA

Impresivne veličine i originalnog izgleda, drvo baobaba je još po mnogo čemu specifično i značajno. Ono je superhrana, drvo života, simbol zemlje i čarobno drvo.

Baobab sadrži izuzetno visoku količinu prirodnih vitamina, minerala i prebiotika – prirodnih vlakana. Plod baboba sadrži prirodne vitamine C, D, A, E, B kompleks i minerale kalcijum, magnezijum, cink, kalijum i gvožđe.

Kao hrana koja spada među najbogatije hranljivim materijama na svijetu, voće baobaba je moćan izvor vitamina, minerala i vlakana.
Sadrži čak 10 puta više vitamina C od pomorandže i 3 puta više kalcijuma nego čaša mlijeka! Vitamini i minerali su prirodnog porijekla – bolje se apsorbuju i iskorištavaju nego bilo koji sintetski.
Fitohemijska ispitivanja baobaba su otkrila u njegovom sastavu flavonoide, fitosterole, aminokiseline, masne kiseline, vitamine i minerale. Najbogatiji je izvor prirodnih vlakna u izuzetno visokoj koncentraciji – čak 45%! Vlakno je prirodni prebiotik, koji hrani dobre bakterije u crijevima i izuzetno jako utiče na imuni sistem.

Kao fantastičan izvor antioksidanasa, baobab ih sadrži čak duplo više od godži bobica. Antioksidansi smanjuju oksidativni stres u ćelijama, tako što odstranjuju slobodne radikale. Unos antioksidanasa iz prirodnih izvora je mnogo zdravija opcija u odnosu na sintetičke forme.

Želite da vaše dijete jede zdravo? Baobab je po svom nutritivnom sastavu moćniji od bilo kog voća i povrća! Bimunal Imuno sadrži pulpu ploda baobaba, super voćke jedinstvenog nutritivnog sastava, organskog porijekla.

Preporučena dnevna doza: 10ml dnevno

Njegova jedinstvena formula osigurava sveobuhvatnu zaštitu od sezonskih bolesti. Sirup je posebno dizajniran kako bi bio ukusan i privlačan za djecu, čime se olakšava svakodnevna primjena. Kroz jednostavan unos, roditelji mogu biti sigurni da pružaju svojoj djeci najbolju moguću podršku u očuvanju njihovog zdravlja.

Redovno uzimanje ovog sirupa može pomoći u borbi protiv infekcija i očuvanju zdravlja vašeg djeteta. Bimunal Imuno sirup nije samo podrška imunološkom sistemu, već i ključ za sretno i bezbrižno djetinjstvo.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave