Jačanje imuniteta kod djece tokom proljeća

Dragi roditelji,

Dok proljeće donosi cvjetanje prirode i toplije dane, također je i vrijeme kada se naši najmlađi susreću s raznim izazovima koji mogu uticati na njihov imuni sistem. Djeca su posebno osjetljiva na sezonske promjene. Proljetni umor i sezonske alergije mogu oslabiti njihov imuni sistem. Stoga je važno pružiti im podršku kako bi ojačali svoj imunitet i uživali u aktivnostima proljetnih mjeseci.

Proljetni umor kod djece može se manifestovati kao nedostatak energije, povećana razdražljivost, teškoće sa spavanjem i uopšteno smanjenje vitalnosti. Roditelji trebaju obratiti pažnju na znakove proljetnog umora kod djece i prilagoditi njihovu rutinu kako bi im pružili odgovarajuću podršku. Redovni raspored spavanja, uravnotežena prehrana bogata voćem i povrćem te poticanje na tjelesnu aktivnost mogu pomoći u prevladavanju proljetnog umora. Također, Bimunal Imuno sirup je idealan dodatak prehrani za djecu, jer im pruža potrebne nutrijente za jačanje imuniteta i prevenciju umora.

Kada birate suplemente za svoju djecu, važno je da odaberete one koji sadrže vitamine i minerale iz prirodnog izvora, sa adekvatnom koncentracijom i visokom bioiskoristivošću. Bioiskoristivost se odnosi na sposobnost organizma da apsorbuje i iskoristi hranjive materije iz suplemenata, što ih čini efikasnijim za jačanje imunog sistema. Pored vitamina i minerala, unos prebiotika je također važan jer podržava zdravlje crijevne flore i jača imunološki sistem. 

Kao hrana koja spada među najbogatije hranljivim materijama na svijetu, voće baobaba je moćan izvor vitamina, minerala i vlakana.
Sadrži čak 10 puta više vitamina C od pomorandže i 3 puta više kalcijuma nego čaša mlijeka! Vitamini i minerali su prirodnog porijekla – bolje se apsorbuju i iskorištavaju nego bilo koji sintetski.

Fitohemijska ispitivanja baobaba su otkrila u njegovom sastavu flavonoide, fitosterole, aminokiseline, masne kiseline, vitamine i minerale. Najbogatiji je izvor prirodnih vlakna u izuzetno visokoj koncentraciji – čak 45%! Vlakno je prirodni prebiotik, koji hrani dobre bakterije u crijevima i izuzetno jako utiče na imuni sistem.

Kao fantastičan izvor antioksidanasa, baobab ih sadrži čak duplo više od godži bobica. Antioksidansi smanjuju oksidativni stres u ćelijama, tako što odstranjuju slobodne radikale. Unos antioksidanasa iz prirodnih izvora je mnogo zdravija opcija u odnosu na sintetičke forme

Želite da vaše dijete jede zdravo? Baobab je po svom nutritivnom sastavu moćniji od bilo kog voća i povrća! Bimunal Imuno sadrži pulpu ploda baobaba, super voćke jedinstvenog nutritivnog sastava, organskog porijekla.

Njegova jedinstvena formula osigurava sveobuhvatnu zaštitu od sezonskih bolesti. Sirup je posebno dizajniran kako bi bio ukusan i privlačan za djecu, čime se olakšava svakodnevna primjena. Kroz jednostavan unos, roditelji mogu biti sigurni da pružaju svojoj djeci najbolju moguću podršku u očuvanju njihovog zdravlja.

Proljeće donosi sa sobom brojne izazove, ali uz podršku Bimunal Imuno proizvoda, roditelji i njihova djeca mogu se suočiti s tim izazovima s većom snagom i vitalnošću. Bez obzira radi li se o jačanju imuniteta, prevladavanju proljetnog umora ili pripremi za sezonu alergija, Bimunal nudi rješenje za cijelu porodicu.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave