Izaberite najbolje za vaše mališane

Izaberite najbolje za vaše mališane

  • Post Author:
  • Post Category:Novosti

Neckar doo je firma osnovana 1998 godine u Tuzli, i od tada djeluje na polju proizvodnje drvene stolarije.

Poznato je da stoljećima unazad, drveni namještaj oplemenjuje enterijere, a njegova najveća prednost je prirodnost i sigurnost po zdravlje korisnika. Tokom dugogodišnjeg rada sa drvetom, kao prirodnim i obnovljivim materijalom, javila se ideja o izradi proizvoda za najmlađe. U početku su to bile dječije kućice I dvorci za vanjsko igralište, potom se asortiman proširio na izradu drvenih puzzli, te setove stolica I stolova za mališane. “Neckar wood’n’toys” proizvode I njihove karakteristike predstavljamo u nastavku…

Drvene kućice za vanjsko igralište

Drvena kućica

Koje dijete ne bi željelo imati svoju vlastitu kućicu ? Vjerujemo da je ovo nešto što bi ispunilo san svakome od njih. Vanjska drvena kućica sastoji se od prizemlja, vanjskih stepenica i sprata sa kojeg se mališani spuštaju toboganom . Kao dodatak zabavi, tu je i nosač za jednu ili dvije ljuljaške. U skladu sa sloganom “Priroda je naš moto” – prozor na prizemlju kućice ima ugrađenu I policu sa vazom, gdje mališani mogu zasaditi i uzgajati svoje biljke.

Drveni dvorac

Za one koji uživaju u bajkama i sanjaju da postanu kraljevi/kraljice u svome carstvu – tu je dvorac ! Dvorac se sastoji od; ulaznog dijela sa spuštajućom kapijom i vratima, dvije kule, vanjskih stepenica, ograđene krovne terase i tobogana. Kućica i dvorac su napravljeni od kvalitenog drveta. Prefarbani su  ekološkom farbom na bazi vode i imaju zaštini premaz od vanjskih uticaja. Dvorac ili kućicu za vanjsko igralište moguće je izraditi po narudžbi i želji kupca u dogovoru sa dizajnerom.

Drvene puzzle

Naši roditelji to najbolje znaju, ali vjerovatno se mnogi od nas sjećaju odjevnog predmeta, krevetića ili igračke koju smo naslijedili od starijeg člana porodice ili najbliže okoline. Za razliku od većine plastičnih igračaka, prednost drvenih igračaka pored prirodnog I sigurnog materijala, je njihova izdržljivost. U ovom slučaju moguće je da se jednom igračkom koristi više generacija.

Drvene igračke ne sadrže sintetičke materijale, zvučne ili svijetleće dodatke koji mogu loše uticati na zdravlje I razvoj djeteta. Statične su I jednostavne, te iz tog razloga podstiču djecu na razvoj mašte, gdje im oni prilikom igre “daju život”.

Drvene puzzle su tu da kroz igru pomognu razvoj Vaših mališana. Uz spoznavanje različitih oblika I boja, prepoznavanje različitih likova životinja ili predmeta, drvene puzzle doprinose razvoju motoričkih sposobnosti djece.

 

Za one koji uživaju u izazovu sklapanja puzzli, tu su i kompleksniji oblici poput simbola bosanskohercegovačkih gradova.

Dječiji namještaj

U našoj ponudi dječijeg namještaja nalaze se drvene stolice sa motivima životinja.
Stolice se izrađuju sa naslonjačem ili bez naslonjača. Dječiji drveni stolovi izrađuju se posebno ili u setu sa jednom ili vise stolica po izboru kupca. Namještaj je izrađen od drveta jele ili smrče, prefarban ekološkom bojom na bazi vode sa završnim zaštitnim slojem.

U nastavku Vam predstavljamo kolekciju stolica sa motivima pande, lisice, ovce, lava itd..