IVF Centar Balić iz Tuzle i kompanija Sfera d.o.o. Mostar uspješno realizirali edukaciju za trudnice u Tuzli „Naše putovanje počinje“

Domaćin projekta ”Naše putovanje počinje”, edukativnog druženja za trudnice bili su stručnjaci IVF Centra Balić iz Tuzle prof. dr. sci. Devleta Balić, spec. ginekologije i akušerstva, subspec. humane reprodukcije i prof. dr. sci. Adem Balić, spec. ginekologije i akušerstva, subspec. fetalne medicine i obstetricije. Dr. Devleta Balić tokom predavanja govorila je o temi:  COVID-u i trudnoća. Dr. Adem Balić detaljno je upoznato učesnice edukacije sa trudnoćom u vrijeme pandemije i drugih elementarnih nepogoda. Komunikacija trudnica sa govornicima se razvila već nakon uvodnih predavanja gdje su trudnice pokazale veliko interesovanje za teme koje su bile preznetovane na edukaciji. Trudnice su imale priliku da se slušaju predavanje doktorice specijaliste pedijatra Mirsada Baćić iz Dom Zdravlja Živinice koja je govorila o temi „Značaj poroda na zdravlje i imunitet djeteta“. Samira Sejdinović patronažna sestra, JZNU Dom zdravlja ”Dr Mustafa Šehović” Tuzla, govorila je o temi: “Prevencija i ublažavanje infantilnih kolika kod beba”. Mr.ph. Dejana Plakalović upoznala je prisutne sa pelenskim osipom. Tema njenog predavanja bila je „Bepanthen Baby mast i pelenski osip”.

Edukacija  je održano 30.09.2021. u Medical Institute Bayer u Tuzli.

Pored predavanja eminentnih predavača trudnice su dobile i vrijedne poklone i nagrade sponzora i partnera projekta.

Na kraju su nagrađane i najsretnije učesnice edukacije. Kompanija Intus Pharm nagradila je jednu učesnicu poklonom proizvoda, kompanija 4U Pharma nagradila je 3 trudnice poklonom svojih proizvoda. Toothfair iz Tuzle nagradio je jednu trudnicu poklonom, Butik M&Madam iz Tuzle osigurao je jedan vaučer u vrijednosti od 100 KM. Kompanija Euromand iz Širokog Brijega jednu trudnicu je obradovala nagradom hranilicom za dijete.

Naredno druženje je zakazano u Mostaru a domaćin projekta je  Dr. Nikolina Soken. Prijaviti se možete putem facebook stranice Roditelj (https://www.facebook.com/www.roditelj.ba) a sve učesnice očekuju vrijedne nagrade i pokloni.

Pogledajte dio atmosfere sa edukacije.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave