Igračke koje podstiču dječji razvoj

Proizvode svjetskog brenda EurekaKids, poznatog po jedinstvenim edukativnim i pedagoškim igračkama, možete pronaći u Sarajevu, u SCC centru na 3. spratu.

Poznato je da stručnjaci ističu značaj igre u dječijem razvoju i da igre koje su prilagođene dobi djeteta podstiču njegov kognitivni, motorički i socio-emocionalni razvoj. U Eurekakids možete odabrati pravu igračku za svoje dijete koja će mu pružiti sate učenja kroz zabavu.    

Jedinstvenost ovog brenda je što je uspio da se odmakne od kreiranja igračaka koje su napravljene po uzoru na borbene superjunake. Umjesto toga, ovaj brend daje predanost igračkama koje unaprjeđuju maštovitost i potiču vrijednosti poput prijateljstva, poštovanje prema okolišu i druženju. EurekaKids se fokusira na nevjerovatno eduktivan i zabavan dizajn igračaka namijenjenih djeci od 0 do 12 godina sa jednim ciljem: uticati na razvijanje budućih generacija kroz nezaboravne igre koje služe poticanju urođene dječije znatiželje, razvoj intuicije i logike, te razvoj svih 5 čula djeteta. Kako to postižu? Vrlo jednostavno! Ove igračke odgovaraju potrebama djece te im predstavljaju konstantan izazov i stalni poziv na igru.

Proizvodi koje ćete pronaći u EurekaKids prodavnici u Sarajevu su kreativni setovi “Uradi sam” (Do It Yourself – DIY), instrumenti i experimenti za mlade naučnike i naučnice, društvene i simulacijske igre, elektronske igračke za razvoj STEM vještina, istraživačke igračke u kući i prirodi, didaktičke igračke, muzičke instrumente prilagođene djeci, itd.

Možete nas pratiti i na našoj Facebook stranici i Instagram profilu @eurekakids_bosna_i_hercegovina.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave