Ideje za jesenske outfite za trudnice

Ono što nosite može imati velikog utjecaja na to kako se osjećate u trudnoći.

Bez obzira na vaš stil, veoma je bitno da se osjećate u trudničkoj odjeći. Prije svega trebate odabrati ‘labaviju’ odjeću koja vas neće stezati. Nosite prozračnije tkanine ako vam je u trudnoći toplije nego inače. Izbjegavajte uske kaiševe, grudnjake, dokoljenice i bilo šta što će vas stezati. 

Odjeća koja usporava cirkulaciju u nogama dovodi do varikoznih vena. Pronađite grudnjak koji vam odgovara i pruža dovoljnu potporu vašim grudima. Ako planirate dojiti kupite grudnjak za dojilje. Napravljeni su tako da se lako otkopčavaju i olakšavaju dojenje. Nosite cipele koje imaju srednju visinu potpetica, tako da imate dobar oslonac. Ne nosite visoke potpetice jer može doći do nezgode ili bola u leđima. Prelazi iz jedne sezone u drugu znači da moramo mijenjati i ono što oblačimo, a za trudnice to nekad može biti i teži zadatak.

Pogledajte neke ideje. 

Duga topla tunika preko denima dat će vam ugodan i šik izgled gdje god krenete. 

Ništa nije ugodnije od široke tunike s uzorcima, helankama i mekanog džempera. 

Ovaj outfit možete nositi i nakon poroda. Mekani džemper na zamotavanje uz helanke ne može biti loš izbor. Najbolje od svega je što ga možete ga nositi i u prodavnicu i na posao. 

Ako ste u drugom stanju to ne znači da morate nositi samo trudničku odjeću. Uz ovu kombinaciju običnih pantalona i bijele majice možete nositi i divan topli prsluk i ostatak outfita birati po njegovom stilu. 

S tamnim denim i ugodnom širokom majicom boje breskve nikada ne možete pogriješiti. 

Teško je uspješno uklopiti široke pantale u trudnoći, ali ih probajte upariti s jednostavnim balonerom i printovanim cipelama, možda se iznenadite! 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave