Idealne igračke za djecu na plaži 

San svakog roditelja je da posjeti plažu s djecom i da sve bude u najboljem redu.

Iako možda nije u potpunosti moguće kontrolisati njihovo ponašanje, moguće ih je zabaviti zabavnim igračkama. Ponekad niste sigurni šta od igračaka ponijeti na plažu. Manja djeca su obično zahtjevnija po pitanju izbora igračaka i onoga što ih interesuje u tom momentu. Jedan dan vole bojanku a drugi dan žele lutku ili kockice. 

Iako je nekad teško izabrati pravu igračku, sasvim je moguće odabrati neke koje će sigurno zabaviti vašeg mališana dok ste na putovanju: na putu, u smještaju ili na plaži. 

Bazen na puhanje 

Izbor je beskrajan kad su u pitanju stvari na puhanje. To mogu biti igračke, šlaufi i čamci. Za mnoge je roditelje to nešto što se mora imati na plaži. Ne samo da su zabavni i sigurni za djecu, već su i odličan način da ih držite na jednom mjestu. Uspite malo vode, dajte im kanticu i lopaticu i uživajte. Preporučuju se za djecu koja još ne mogu hodati, ali mogu sjediti, a najbolji izbor su dječji bazeni na puhanje. Treba vam samo nekoliko minuta da ih napušete i to je to.

Šlaufi 

Šlaufi su super zabavni za djecu koja žele istražiti okean i osjetiti nezavisnost dok plivaju u plićaku. Postoje razni među kojima možete odabrati jedan po želji, a svaki je idealan za odmor na plaži. Tu su i mišići/narukvice za plivanje, prsluci, dječje daske i mnogo više. Šlaufi su idealni jer nisu skupi, djeca ih vole, dolaze u raznim oblicima i bojama i sigurni su. 

Kantica i lopatica

Igračke za kopanje na plaži za mnoge su nešto što bez čega se ne ide na pješčanu plažu. Kantica i lopatica klasičan su ‘duo’, jer se ne koriste samo na plaži, već generalno u pijesku i djeca su na njih navikla. To je i za mnoge odrasle igračka djetinjstva. Pružaju mnoge mogućnosti od pravljenja dvorca od pijeska, do iskopavanja školjki ili pravljenja torti. Mnoga djeca vole skupljati školjke i kamenja koja će ponijeti kući. Kantica i lopata će ih zabaviti većim dijelom dana i u isto vrijeme potaknuti maštu! 

Bageri i druge igračke za gradnju 

Dijete će sigurno htjeti ponijeti svoje bagere na novu lokaciju, pogotovo ako to znači da ih mogu isprobati na pijesku. Napravit će svoje malo gradilište i iskopavati pijesak. Prema psiholozima, to je odličan način da dijete koristi svoju maštu u kojoj gradi svoj mali grad. Mogu praviti puteve, bagerima donositi pijesak da naprave kuće i mostove. 

Zmajevi 

Vašeg mališana će sigurno oduševiti ideja letećeg zmaja. Ima ih u raznim oblicima i veličinama, a ako imate vremena možete napraviti sami svog zmaja zajedno s djetetom. Njima će biti još draže i jedva će čekati da vide svog zmaja kako prvi put leti. Sigurno smo da će im to biti veoma zabavno. 

Plastelin

Ako imate manje dijete koje se ne može igrati dalje od vas, preporučujemo da ponesete plastelin. S njim nikada ne možete pogriješiti ako želite fascinirati svog mališana. Ako se s plastelinom igra beba onda je imajte pod budnim okom, jer ne želite da ga slučajno stavi u usta.

Bojice 

Ako ne želite nered bojice su idealne za zabavljanje djece dok niste kući. Ne samo da ćete ih zabaviti na jedno vrijeme, već će im to dati prostora da se igraju s maštom i istraže svoju kreativniju stranu. Najbolje od svega je što ih mogu koristiti bilo gdje, u autu, u smještaju i na plaži. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave