Humanin proces očuvanja proteina mlijeka

Naša ambicija je da podržimo prirodan razvoj beba i male djece slušajući potrebe majki i zdravstvenih radnika.

Proteini su važna gradivna materija za prirodno i zdravo napredovanje beba i male djece s obzirom da učestvuju u izgradnji ćelija, mišića i jačanju imunog sistema. Međutim, proteini mogu biti efikasni samo ako ih bebin želudac nesmetano vari odnosno pretvara u manje molekule koji se onda lako apsorbuju u crijevima. Ako su proteini oštećeni, usljed termičke obrade mlijeka na visokim temperaturama, onda oni mogu izazvati probleme sa varenjem. Da bi ovo spriječili, mi u Humani štitimo prirodnu strukturu proteina našeg mlijeka zahvaljujući posebnom procesu proizvodnje u našoj novoj i modernoj fabrici na sjeveru Njemačke.

Šta se dešava kada se proteini mlijeka „pregriju“?

Tokom pretjerane ili višestepene termičke obrade mlijeka proteini postaju oštećeni, denaturisani i nagomilavaju se, pa ih bebin želudac otežano vari. Takvi proteini također intereaguju sa ostalim sastojcima mlijeka (poput mliječnog šećera laktoza)  stvarajući jedinjenja koji podstiču upalne procese u organizmu bebe.

Dakle, pregrijani proteini se teško vare i organizam ih ne može absorbovati što dovodi do digestivnih tegoba.

Nasuprot tome, Humana koristi jednostepeni proces obrade mlijeka. To je omogućeno blizinom izvora polazne sirovine tj.  svježeg mlijeka koje prikupljamo odmah nakon muže od lokalnih farmera. Mi proizvodimo formule odmah nakon obrade mlijeka, u roku od 24h do 48h nakon muže, dok drugi proizvođači mliječnih formula moraju da sprovode dvostepenu termičku obradu mlijeka čime se narušava kvalitet krajnjeg proizvoda.

Zaštita i pažljivo rukovanje prirodnim mlijekom su važni za Humanu u svim oblastima. Ovo uključuje naše novo pakovanje – Humana MyPack, koje garantuje da će priprema mlijeka za bebe biti sigurnija, na višem higijenskom nivou i lakša nego ikad.

Pokrenuta prirodom i naukom, Humana obezbjeđuje ishranu koja podržava pravilno napredovanje beba i male djece. Uz Humanin proces očuvanja proteina to se lako i ostvaruje.

 

Sponzorski tekst.

Prethodni članak
Naredni članak

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave