HPV infekcija i terapija novog doba

HPV je kratica za humani papilloma virus, kojim se većina muškaraca i žena generativne dobi zarazi i/ili oboli najmanje jednom u životu.

Posljednjih decenija pojava  HPV-a (humani papilloma virus) i njime uzrokovanih genitalnih viroza ušesterostručila se, tako da se za njih govori da su najčešće spolne bolesti današnjice, raširene podjednako među oba spola osobito među mladim spolno aktivnim osobama u dobi od 18 do 25 godina.

Prerano stupanje u spolne odnose znatno utiče na kasniju lošu prognozu izlječenja. HPV je kratica za humani papilloma virus, kojim se većina muškaraca i žena generativne dobi zarazi i/ili oboli najmanje jednom u životu.

Danas je poznato više od 200 tipova HPV-a, od kojih četrdesetak tipova inficira uglavnom kožu i sluznicu genitalnih organa. Neki uzrokuju dobroćudne spolne bradavice (genitalne kondilome)  dok drugi mogu uzrokovati karcinom vrata maternice i drugih organa (rodnice, stidnice, debelog crijeva). Svi tipovi HPV-a (benigni i maligni) najčešće se prenose spolnim kontaktom.


Genitalne infekcije HPV-om klinički se različito manifestiraju kod muškaraca i žena. Kod žena nastanu različiti stepen promjena u stanicama spolne sluznice, najčešće na površini i u kanalu vrata maternice, na rodnici i stidnici, dok se kod muškaraca klinički znakovi infekcije najčešće očituju u formi raznih vrsta genitalnih bradavica.

HPV-om uzrokovane CIN (cervikalna intraepitelna neoplazija) promjene na cerviksu moguće je otkriti probirnim citološkim testiranjem – PAPA testom

PAPILOCARE VAGINALNI GEL- Nova snaga protiv HPV-a

Papilocare gel za rodnicu je prvi i jedini proizvod na našem tržištu namijenjen ponovnoj epitelizaciji transformacijske zone vrata maternice te za sprječavanje i pomoćno liječenje oštećenja uzrokovanih HPV-om.

Papilocare gel za rodnicu obnavlja sloj epitela i ravnotežu mikrobiote rodnice teklinički dokazano sprječava i liječi oštećenja uzrokovana HPV-om nakon šest mjeseci primjene.

Dolazi do stvaranje odbrambene barijere u transformacijskoj zoni vrata maternice kako bi se spriječio rizik od integracije HPV-a
Poboljšava proces ozdravljenja kada se koristi kao pomoć u liječenju intraepitelnih lezija sluznice vrata maternice i rodnice uzrokovanih HPV-om.

Papilocare gel za rodnicu sprječava i pomaže u liječenju oštećenja uzrokovanih HPV-om:

  • sprječava rizik od nastanka oštećenja sluznice vrata maternice
  • obnavlja oštećenja sluznice vrata maternice
  • obnavlja ravnotežu mikrobiote rodnice
  • poboljšava zdravlje rodnice.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave