HIDŽAMA NAKON PORODA

HIDŽAMA NAKON PORODA

 

 

Prvenstveno se preporučuje zdravim osobama radi prevencije i očuvanja zdravlja izbacivanjem biološkog i hemijskog otpada.

 

Piše:  Amina Krhan, Internacionalni certificirani hidžama terapeut i prakticioner, certificirani cupping massage terapeut i maderoterapeut. 2 godine aktivnog rada na području Sarajeva i Mostara.

 

Hidžama (cupping therapy) je medicinska metoda koja spada u domen male hirurgije. Predstavlja metodu lokalnog puštanja krvi.

Hidžama se izvodi zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim, hirurški upakovanim instrumentarijem, te vakuum sukcijom u određenim regijama.

 

Hidžama je namjenjena svima. Prvenstveno se preporučuje zdravim osobama radi prevencije i očuvanja zdravlja izbacivanjem biološkog i hemijskog otpada. Osobe oboljele od akutnih i hroničnih bolesti također rade hidžama terapiju. Na ovaj način u potpunosti se mogu izliječiti akutna oboljenja organizma, a teška hronična stanja drži pod kontrolom i olakšava život. Nema kontraindikacija i nuspojava.

Tačno je da hidžama nema kontraindikacije, ali se ne preporučuje ženama za vrijeme trudnoće. Nakon 30 dana od poroda može se raditi ova terapija.

Nakon poroda žene, majke, dojilje dolaze u jedan stresan, aktivan, ali istovremeno lijep i nezaboravan životni period. Period kada bebe diktiraju životni tempo, što je, svi znamo, zahtjevno prvih par mjeseci. Cupping therapy jako puno pomaže dojiljama u ovom periodu: čisti tijelo od nakupina toxina, viška vode, disbalansa, umora, slabe cirkulacije, oslabljenog imunuteta. Oslobađa vas svakodnevnog stresa, bolova. Koncentracija i energija su na zavidnom nivou. Čak i ono malo sna što možete „uhvatiti“ je kvalitetno.

 

Čista krv ➡️ kvalitetno mlijeko ➡️ jak imunitet djeteta