Hidratacija je prvi korak prema vječno mladoj koži

Postoji dota različitih viđenja idealne njege kože, ali također postoji i mnogo zabluda koje nalažu da  je samo genetika zadužena za izgled i zdravlje tena tokom životnog ciklusa, što u suštini nije istina.

Jedna od većih zabluda jeste da upotrebu bilo kakvih hidratizirajućih krema treba izbjegavati jer „koža mora disati“ i jer je „prirodno najbolje“. Naravno, prirodno i jest najbolje u većini slučajeva, ali odbojnost prema hidratizirajućim kremama posebno je prisutan kod mnogih s masnom  kremama k problematičnom tipu kože.

Dobri geni ili ne, koža podložna pretjeranom lučenju sebuma ili dehidraciji, aknama ili flekama, svaka od njih zahtjeva njegu. Ono čega je većina nesvjesna jeste da su upravo hijaluron i preparati na baui hijalurona odgovara na probleme hidratizaacije s kojima se svaki tip kože može susresti, bilo da je pozadina tih problema stres, neadekvatna prehrana  ili nepravilan njega. Hijaluron je prirodni hemijski element koji se već nalazi u našem  tijelu i ima za funkciju hidrataciju i održavanje čvrstine naše kože.

Počevši od jutarnje routine čišćenja lica kao obavezne pripreme za nastavak dnevne njege, preko večernje routine čišćenja lica od svih nečistoća ne samo šminke, sve do izuzetno bitne noćne routine, hijaloron može biti ključan saveznik za održavanje kože svježom i elastičnom.

MIXA HYALUROGEL LINIJA HIDRATACIJE ZA SVE TIPOVE KOŽE

Jedan od najistaknutijih skincare brandova sa stogodišnjom tradicijom iz Francuske, koji je na vrijeme uvidio važnost hijalurona u svakodnevnoj  njezi kože jeste MIXA. Brand Mixa stvoren je od dr. Rogera još davne 1924. godine, kao kozmetika koja se prodavala u apotekama i ekspert za njegov svih tipova osjetljive kože.

Mixa je danas vjerni pratilac žena u njihovom svakodnevnom životu i u svim fazama njihovog životam zahvaljujući jednostavnosti, sigurnoj, efikasnoj i pristupačnoj njezi. Mixa nudi široku ekspernu liniju proizvoda za njegu koja se danas prodaje u drogerijama i zadovoljava sve potrebe osjetljive kože: od beba do odraslih osoba. 

Mixa proizvodi za njegu kože formirani su pod medicinskim nadzorom i ispunjavaju stroge standarde u pogledu efikasnosti i tolerancije.

  • Aktivni sastojci prirodnog su podrijetla ili iz farmaceutskih proizvoda.
  • Formule su precizno dozirane
  • Kozmetika je testirana preko 7000 uzoraka osjetljive kože

Ovaj brand, između ostalog, u svom nastojanju ima cilj da podigne svijest o ključnoj ulozi koju pravilna hidratacija i korištenje proizvoda na bazi hijalurona igraju u zdravlju naše kož, stoga je Mixa razvila cjelokupnu MIxa Hyalurogel liniju.

Normalna do suha i osjetljivom tipu kože, najdjelotvornije će poslužiti Mixa Hyalurogel Serum koji od prve primjene umiruje osjetljivu kožu, smanjuje osjećaj neugodnosti i zatezanja te pruža koži neprekidnu hidrataciju  puna 24h za vidljivu jedrinu i vlažnost kože. Nakon četiri tjedna, koža je mekša, glatkija i izgleda zdravije. Svježa tekstura seruma brzo se upija i nije ljepljiva. Sadrži visoku koncentraciju sastojaka za stručnu njegu kože: 5% vitamina b 3 i provitamina B5 te čistu hijaluronsku kiselinu.

 

Mixa Hyalurogel Rich krema za lice također je pogodna za dehidriran i osjetljiv tip kože. Po svom sastavu je idealan za neophodneu hidrataciju. Zahvaljujući glicerinu i obogaćenosti HA, intezivno hidrira, a ono što je odlučno i umiruje kožu i osjećaj iritacije na vanjske faktore.

Za osobe s normalnim do masnim tipom kože idealna suputnik je Mixa Hyalurogel Light krema za lice koja ima laganu gelastu strukturu koju koža upija u kratkom roku. Obogaćenost je sa 7 % glicerina i hajuronom hidrira kožu 24h i idealna je i za osjetljivu kožu.

 

Na kraju napornog dana, poslije skidanja šminke, većina žena pred spavanje izbjegava nanošenje bilo čega na lice, posebno noćnih krema, jer smatra da je koža tokom dana dovoljno iscrpljena i žele da koža „diše“. Ali poznato je da se u snu koža obnavlja jer koža u snu apsorbira sve čime je hranimo dvostruko brže. 

Mixa Hxalorugel noćna krema tokom noći stvara zaštitni sloj i ojačava barijeru osjetljive i suhe kože, dok njena lagana tekstura ne ostavlja masan, težak osjećaj na koži. Umjesto kože lica koja se peruta, vremenom će koža biti glatkija, svježija i otpornija. 

 

Danas su, više nego ikad, cijenjeni medicinski formulirani proizvodi i formule koji nam omogućavaju da funkcionamo neometano, usprkos nesavršenim uvjetima, zagađenju i stresu. Na sreću, dostupnost kvalitetnih proizvoda koji nam pomažu u borbi sa svim izazovima je sve veća, a mi možemo uživati u njima pa veopma pristupačnim cijenama i stoga preporučujemo da isprobate Mixs Hyalurgel krem.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave