Grudnjaci za dojenje

Vi prolazite kroz svoju listu obaveza prije porođaja. Zamislili ste svaku moguću vrstu dječje opreme. Ipak ostaje jedno pitanje: Šta ćete VI trebati kupiti da biste se prilagodili svom tijelu koje se mijenja?

Iako je možda primamljivo zadovoljiti se onim što već imate, dobro dizajniran grudnjak za dojenje djeluje za dobrobit vašeg tijela, a ne protiv njega, pomažući vam da još više uživate u svojoj bebi – uz to je kupnja vašeg prvog grudnjaka za dojenje uzbudljiva prekretnica!

Zašto biste trebali uložiti u grudnjake za dojenje?

Blagodati grudnjaka za dojenje;

Olakšavaju dojenje.

Budući da je većina uobičajenih grudnjaka prilično strukturirana, možda nećete moći prinijeti svoju bebu dojkama bez skidanja grudnjaka. Grudnjaci za dojenje imaju korpe koje se spuštaju, preklapaju ili povlače u stranu za brzi i često jednoručni pristup. Zbog toga ćete moći diskretno hraniti svoju bebu bilo gdje.

Oni su ugodni.

Materijali koji se koriste u tradicionalnim grudnjacima mogu biti neugodni za nove mame. Vrsta gume koja se koristi u traci može ostavljati svrbež i crvene tragove; čipka ili 100% najlonska tkanina mogu nadražiti već bolne bradavice. Uske naramenice možda ne pružaju dovoljnu potporu, a donji dio žice može vam se usijeći u natečene grudi.

Mnogi grudnjaci za trudnice koriste materijale poput bambusa i pamuka koji omogućuju vašoj koži disanje. Osim toga, grudnjaci za dojenje često imaju široke naramenice koje nude udobniju potporu i smanjuju ili uklanjaju bolove u leđima, vratu i ramenima.

Prilagođavaju se vašem tijelu.

Tokom trudnoće vaše se grudi mogu mijenjati od jedne do četiri veličine korpa. Oni mogu rasti još više dok dojite, pogotovo ako imate previše mlijeka. Kao majka koja doji, vjerojatno ćete primijetiti da se veličina dojki razlikuje od dana do dana. Kvalitetni grudnjaci za dojenje napravljeni su od prozračne tkanine sa pravom dozom elastičnosti kako bi se omogućile normalne fluktuacije koje doživljavaju mame dojilje.


Koju vrstu grudnjaka za dojenje biste trebali kupiti?

Kao što postoje različite haljine za različite prigode, tako postoje i različiti grudnjaci za dojenje za različite potrebe. Nekim bi ženama jedan vrlo kvalitetan grudnjak za njegu mogao pružiti idealnu potporu za dojenje, izležavanje i izlaske. Većini žena posjedovanje nekoliko različitih grudnjaka i stilova čini dojenje mnogo ugodnijim. Također je važno uzeti u obzir kako se vaše potrebe mogu promijeniti tokom razdoblja nakon porođaja. U prvim mjesecima vjerojatno ćete biti puno kod kuće. Željet ćete grudnjak od mekanog, glatkog, rastezljivog materijala s fleksibilnim veličinama i brzim pristupom dojkama. Kasnije, kad se odvažite, poželjet ćete strukturiraniji grudnjak s konturiranim korpama i dodatnom potporom.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave