Esensa- priroda i zdravlje

ESENSA d.o.o. je društvo za proizvodnju dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava, predmeta opšte upotrebe, što uključuje i kozmetiku i biocidne proizvode. Paletu od preko 200 proizvoda prate nova stručna saznanja uz uvažavanje potreba korisnika. Esensini proizvodi su jedinstvene formulacije nastale kao rezultat sopstvenog razvoja, utemeljenog na znanju i iskustvu, u kombinaciji sa dokazanim tehnologijama.

Danas vam predstavljamo 4 proizvoda iz  Esensine palete koji su dio svake kućne apoteke.

Krenimo redom.

Svi znamo koliko je bitna vitamin C. Međutim, ljudsko tijelo nije u mogućnosti samo proizvesti vitamin C te je zato bitno da ga se kroz uzimanje suplemenata i konzumaciju hrane bogate tim vitaminom nadoknadimo. Nedostak nivoa vitamina C u tijelu može izazvati nastanak mnogih bolesti. U najugroženije grupe ljudi spadaju trudnice i pušači, kojima se preporuča veći unos C vitamina. Esensin Cevital Forte Direct predstavlja idealnu kombinaciju vitamina C, cinka i visokokvalitetnih, standardizovanih ekstrakata plodova acerole i šipka, koji su dodatni izvori vitamina C, ali i drugih vitamina, minerala i jedinjenja sa blagotvornim učinkom na cijeli organizam. Esensin Cevital Forte Direct odličnog ukusa, sa prirodnom aromom naranče.

Magnezij je neophodan za normalno funkcioniranje cijelog organizma. Učestvuje u više od 300 različitih metaboličkih procesa u organizmu, tako što doprinosi pretvaranju ugljikohidrata, proteina i masti u energiju. Općeniti rani znakovi manjka magnezija u organizmu su tjeskoba, slabost, depresija, iritabilnost, glavobolja, gubitak apetita, mučnina i nesanica. Veći nedostatak magnezija najviše se očituje u radu mišića, pa se tako pojavljuju grčevi i tremori u nogama i u mišićima lica. Da bi se spriječila ovakva stanja organizma tu je Magnevital Direct, prašak za direktnu primjenu koji sadrži optimalan odnos magnezijuma, cinka, vitamina B1, B6, B12 i vitamina C. Doprinosi smanjenju osjećaja umora i iscrpljenosti, pravilnom funkcionisanju mišićnog, nervnog i imunskog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Proizvod je prijatnog ukusa, obogaćen aromom grejpa.

Treći proizvod koji vam predstavljamo je  EsenBak IMUNO DIGEST probiotik koji sadrži kombinaciju 10 pažljivo odabranih probiotskih kultura laktobacila i bifidobakterija, cink, vitamine B1, B2, B6 kao i esencijalnu aminokiselinu L-lizin. EsenBak IMUNO DIGEST brzo uspostavlja balans crijevne mikrobiote kod djece i odraslih, štiti digestivni sistem i jača odbrambene sposobnosti organizma. Mogu ga koristiti djeca starija od 6 godina i odrasli.

Propolis se često naziva i čudo prirode. On je prirodna učinkovita zaštita zdravlja usne šupljine, gornjih disajnih puteva, želuca, debelog crijeva. Propolis je od koristi djeci i odraslima, rekonvalescentima i sportašima. Djeluje kao „prirodni antibiotik“ prehlade, gripa i drugih stanja praćenih povišenom temperaturom i malaksalošću. Ublažava simptome oboljenja desni, sluzokože usta, grla i ždrela. Jača imunitet i odbrambenu sposobnost organizma. Propomel kapi za djecu sadrže ekstrakt propolisa i preporučuje se njihova primjena kod naprijed navedenih stanja organizma.  Preparat je namenjen pre svega djeci, ali i odraslim osobama. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave