Emina Džino Mravović: Svaki trenutak koji provedem sa svojom curicom je poseban

Najveća radost majčinstva dolazi iz malih trenutaka, kao što su topli zagrljaji, prvi koraci i smijeh djeteta.

Intervju: Emina Džino Mravović, fotograf

Emina Džino Mravović rođena je 11.03.1999.godine. Živi u prelijepom mjestu u blizini grada Jablanica, koje se zove Donje Paprasko. U tom mjestu je osnovala i svoju porodicu. Fotografijom se bavi već 3 godine i veoma je uspješna u svom poslu. Prije nekoliko mjeseci otvorila je i svoj fotografski studio.

Majčinstvo je jedinstveno putovanje ispunjeno izazovima i ljubavlju, ali uz podršku i dobru organizaciju može se uspješno uskladiti sa karijerom i ostvariti ravnoteža koja je važna za sreću i ispunjenje. O ovoj temi danas smo razgovarali sa mladom mamom i uspješnom fotografkinjom Eminom Džino Mravović

Koji su izazovi majčinstva s kojima ste se susreli i kako ih prevazilazite?

Nespavanje je jedan od najvećih izazova sa kojima sam se susrela, ali srećom tu je moj suprug, njegova majka i moja mama koji su uvijek tu kada zatreba.

Kako usklađujete svoje obaveze kao majka i fotograf? 

Prvo i najvažnije, organizacija je ključna. Kao majka i fotograf, usklađivanje obaveza može biti izazovno, ali istovremeno i ispunjavajuće iskustvo. Ključno je uspostaviti ravnotežu između majčinskih dužnosti i karijere. Najviše radim kada beba spava, ali i pored toga članovi moje porodice pomažu kad god je to potrebno.

Koji su neki od vaših omiljenih trenutaka koje provodite sa vašim djetetom? 

Svaki trenutak koji provedem sa svojom curicom je poseban i kako raste, svakim danom je sve interesantnija.

Kako vaše iskustvo majčinstva utiče na vaš stil i teme koje fotografišete? 

Mnogo utiče, samim tim što sam pored fotografisanja vjenčanja odlučila otvoriti i studio u kojem fotografišem najviše dječicu i novorođenčad. Majčinstvo me naučilo da cijenim i slavim male, intimne trenutke iskrenosti, ljubavi, igre i otkrića. Moje fotografije često prikazuju spontane trenutke sa mojom curicomili porodicom, stvarajući suštilnu i emotivnu priču.


Koji su savjeti koje biste dali drugim majkama koje pokušavaju da pronađu ravnotežu između porodice i karijere?

Uz dobru organizaciju i podršku familije sve se može ostvariti, pogotovo kada radite posao koji volite.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave