Edukativna konferencija za trudnice “Naše putovanje počinje” održana u Tuzli

Sinoć je Tuzla bila domaćin još jedne edukativne konferencije za trudnice “Naše putovanje počinje”. Konferenciju su organizirali portal i časopis Roditelj  u partnerstvu sa  IVF Centar Balić iz Tuzle. IVF centar „Balić“ je jedan od vodećih centara u regionu kada je u pitanju liječenju neplodnosti i nadzoru rizičnih trudnoća prepoznatljiv i izvan granica BiH.

Konferenciju u Tuzli otvorio je prof. dr. sci. Adem Balić koji je pozdravio prisutne trudnice i poželio im dobrodošlicu na još jednu druženje trudnice u Tuzli.

Profesor Adem Balić je održao predavanje na temu „Trudna sam i šta sad?“.

Prisutne trudnice dalje su pratile predavanje prof.dr. sci. Devlete Balić koja je govorila o temi: „Rizična  trudnoća”.

Dalje su trudnice imale priliku slušati predavanje dr. Marina Zubić, specijalizantica pedijatrije koja je govorila o temi: „Dojenje“.

dr. Slaven Krajina, specijalista pedijatar trudnicama je govorio o temi: „Prevencija i ublažavanje infantilnih kolika”.

Prisutne trudnice imale su priliku da slušaju predavanje Dijana Sejdinović, genetičarke i medicinske direktorice za Bio Save BiH govorila je o temi “Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu”, dok je Šejla Šerifović, stručna saradnica ispred Intus pharme govorila o temi: „Dermedic – Nježna emolijentna njega kože od 1. dana života!”

Sponzori i partneri osigurali su poklone za trudnice, a one najsretnije dobile su i vrijedne nagrade prijatelja konferencije: Baby Centar Tuzla, Butik Irna iz Tuzle, Intus pharma, Euromand, Alkaloid, Salvus, Oktal Pharma, Tosama, Medimpex, 4 U Pharma.

Pogledajte dio atmosfere.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave