Edukativna konferencija za trudnice „Naše putovanje počinje“održana sinoć u Mostaru

U Kongresnoj dvorani Hotela Mostar u Mostaru sinoć je održano još jedno predivno druženje budućih mama.

Organizator edukativne konferencije za trudnice Naše putovanje počinje su časopis Roditelje i dr. Enio Kapetanoviće, specijalista ginekologije i akušerstva zaposlenog u Kantonalnoj bolnici „dr. Safet Mujić“ u Mostaru.

Konferenciju je otvorio dr. Enio Kapetanović sa treningom poroda u kojem je detaljno prošao kroz psihofizičku pripremu trudnica za porod.

Dalje su trudnice uživale u predavanju Marije Puljić, Magistra fizikalne terapije i rehabilitacije, Bobath terapeut za djecu koja je prisutnim trudnicama govorila o pravilnom nošenju, dizanje, presvlačenju djece. Tema njenog predavanja bila je: „Pravilno postupanje s djetetom (Baby handling)“.

Dr. Svjetlana Grubeša Raguž, specijalista pedijatrije-neonatolog održala je predavanje o dojenju. U predavanju je posebno istakla benefite dojenja kako za bebu tako i majku.

Predavanje za trudnice pripremio je i dr. Jerka Brzice, specijaliste pedijatrije-neonatologa koji je govorio o temi: “Preventivne mjere zaštite novorođenčadi”.

Tokom trudnoće većina trudnica ima probleme sa željezom i anemijama uzrokovanim nedostatkom željeza. O ovoj temi trudnicama je govorio mr.ph. Rijad Hasanbegović. Tema njegovog predavanja bila je: „Savremene formulacije željeza u dodacima prehrani“.

Stručni dio konferencije završene je predavanjem genetičarke i medicinske direktorice Bio Save Dijane Sejdinović koja je govorila o temi značaja pohranjivanja matičnih ćelija i liječenja matičnim ćelijama.

U pauzi između predavanja trudnice su mogle da obiđu promotivne pultove kompanija koje su podržale održavanje konferencije. Na kraju događaja najsretnije učesnice nagrađene su nagradama prijatelja konferencije: Bućibu baby shop, Jopi Bio, Afrodita Plus, 4U poklon, Eki Peky play, Dermedic, 4U pharma, Amicus Pharma, Tosama.

U nastavku možete pogledati dio atmosfere.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave