Drugi internacionalni Kongres dječje i adolescentne psihoterapije

Kongres će se održati od 2. do 4. decembra 2020.

•Iskoristite priliku za razmjenu znanja i iskustava iz oblasti mentalnog zdravlja i psihosocijalne dobrobiti djece i adolescenata

Drugi internacionalni Kongres dječje i adolescentne psihoterapije održat će se od 2. do 4. decembra u hotelu Hills na Ilidži. Glavna tema ovogodišnjeg kongresa je Značaj i mogućnosti psihosocijalne podrške u zaštiti djece i mladih, u doba i poslije COVID-19 pandemije i posvećena je jednoj od najosjetljivijih kategorija društva – djeci i adolescentima.

Zbog svoje kompleksnosti zahtijeva multidisciplinarni pristup pa će o njoj, kao i na prvom izdanju ovog događaja, govoriti eminentni  stručnjaci iz različitih oblasti koji dolaze iz BiH, zemalja regiona i svijeta.  Razmotrit će niz načina prevencije s ciljem očuvanja mentalnog zdravlja djece i adolescenata  te pojasniti kako ih učesnici mogu uključiti u svoju profesionalnu praksu tokom i  nakon pandemije COVID-19.

Organizator Kongresa  je Bosansko-hercegovačka integrativna dječja i adolescentna psihoterapijska Asocijacija (BHIDAPA), a glavni partner UNICEF.

Iskustvo s prvog izdanja kongresa obećava još jedan skup za razmjenu znanja, iskustava i dobrih praksi s ciljem očuvanja zdravlja i dobrobiti djece i adolescenata, najavu novih trendova, širenje poslovne mreže i druženje.

U skladu s preporukama i mjerama povodom borbe protiv COVID 19, učesnici će Kongres moći pratiti online.

Novosti o ovom događaju možete saznati na web i Facebook  stranici Kongresa.

U narednim danima će početi i prodaja kotizacija za ovaj događaj.

Zabilježite datum i rezervišite period od 2. do 4. decembra  2020. godine za Kongres dječje i adolescentne psihoterapije.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave