Dobro došli u najljepšu prodavnicu i web trgovinu za bebe, mališane i roditelje na našem prostoru

Novo prodajno mjestu u Sarajevu City Centru

Jedna trudnica te 2016. godine pošla je u potragu za svim onim sto će joj trebati za njenu bebicu. Već na početku shvata da sve što želi ne može pronaći na našem tržištu i kreće u ozbiljnu potragu izvan granica BiH. Ni slutila nije gdje je sve to vodi. Danas, ponosna je osnivačica prodavnice najslađih dječijih igračaka i baby opreme baš kod nas.

Sama Mio Bambino priča startala je u septembru 2020. godine. Vlasnica i osnivačica Eldina Kulenović priča da je gotovo ‘natjerana’ na ovakav potez. „Majka sam četverogodišnjoj Kayri, te dvogodišnjem Karimu i uvijek mi je bilo važno da igračke i oprema koje im kupujem budu kvalitetni, lijepi, bez toksičnih boja i sl. A to mi je bilo vrlo teško naći u BiH. Prije nego se Karim i rodio desilo se jedno magično putovanje u Italiju gdje smo porodično proveli nezaboravnu sedmicu u Milanu.  Zaljubila sam se i u taj grad ali i u sve te lijepe dječije stvari kojih mi jednostavno u našoj zemlji nismo imali. Sada shvatam da to putovanje nije bilo ni malo slučajno, izrodilo je savršenu ideju“, kaže Eldina.

Nakon posjete Milanu i rađanju ideje o otvaranju prodavnice u BiH stvari su se jednostavno same izdešavale. Prva prodavnica je otvorena u Bugojnu. „To nam je bilo zgodno za početak. Ja sam iz Bugojna, iako godinama živim u Sarajevu, pa smo radnju otvorili u vlastitom prostoru. Iako smo bili u sred korona godine, jako smo zadovoljni poslom koji smo napravili. Naš web shop na adresi www.miobambino.ba savršeno radi, ljudi su prepoznali kvalitet kakav do sada nismo imali u BiH. A sada je došlo vrijeme i da sve ovo što radimo predstavimo u Sarajevu, pa smo otvorili i našu drugu prodavnicu u Sarajevo City Centru“, dodaje Eldina.

U ponudi Mio Bambino možete pronaći svjetske brendove kao što su Le Toy Van, Baghera, Jellycat, Jabadabadu, Jupiduu, Nanan, Claris the Mouse, Maileg a od sada i Mr Maria i Izipizi. „Jako se radujem što konačno imamo priliku predstaviti sve ove lijepe stvari i u Sarajevu. Pozivam sve mame ali i tate da sa onima koje najviše vole i grle posjete naše novo prodajno mjestu u Sarajevu City Centru na prvom spratu pored dječije Zare. Garantujem da će se svi zaljubiti u Maileg mišiće koji vole da spavaju u kutijama šibica, ili u JellyCat plišance, najmekše i najslađe plišane igračke koje možete pronaći. Možda u fantastične Le Toy Van drvene igračke, ili preslatku baby opremu talijanskog brenda Nanan… Ma imamo svašta“, uz osmijeh priča Eldina.

Iz Mio Bambino tima ističu da su ponosni na činjenicu da brendovi s kojima rade dolaze iz Danske, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije i drugih razvijenih zemalja.

„Iz Njemačke nam dolaze Jupiduu kućni tobogani koje svojoj djeci kupuje i Kim Kaardashian. Iz Italije nam stiže Nanan, iz Francuske Baghera i Izipizi, Maileg mišići u Sarajevu putuju čak iz Danske… Kvalitetna izrada, eko materijali, testirane svaka za svoj uzrast, igračke koje imamo u ponudi su ne samo pravi izbor za djecu nego će se savršeno uklopiti i u bilo koji dizajn sobe, bila to dječija ili ne“, kaže kroz smijeh Eldina.

Svi proizvodi iz Mio Bambino ponude mogu se kupiti i online putem web shopa www.miobambino.ba. Danas naručite, sutra je na vašoj adresi.

„Imamo sjajno razrađen sistem dostave u sve gradove u BiH, a sam proces narudžbe je vrlo jednostavan. Uz nekoliko klikova možete naručiti proizvod koji vas zanima, platite dan kasnije kada vam na vrata dostave traženi proizvod. Da, toliko je jedostavno. A da smo i u ovom segmentu napravili dobar posao govore nam zadovoljni kupci iz Banja Luke, Zenice, Mostara, Trebinja, Višegrada, Gradačca, Prijedora, Laktaša, Livna i iz brojnih drugih većih i manjih mjesta u BiH.’

Eldina dodaje da imaju puno planova ali za sve treba vremena. „Idemo dalje, svaki dan, uz ove tekuće dnevne obaveze, uvijek radimo i nešto dodatno, tražimo nove partnere, u kontaktu smo s potencijalnim novim brendovima koje želimo predstaviti u Mio Bambino prodavnicama. Volimo to što radimo i nemamo ni trunku sumnje da nećemo napraviti još bolji posao. A imamo i prave male testere kući. Kayra i Karim nam često pokazuju ili kažu šta im se sviđa, a šta ne.

Dobro došli u najljepšu prodavnicu i web trgovinu za bebe, mališane i roditelje na našem prostoru.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave