Djeca moraju puno spavati kako bi im se tijelo i mozak razvijali i odmarali

Sva živa bića trebaju san. To je primarna aktivnost mozga za vrijeme ranog razvoja. Ritam budnosti i spavanja je reguliran ritmom dana i noći, a potrebno je određeno vrijeme da se ova dva ritma usklade. To se počinje događati nakon otprilike 6 tjedana od rođenja, a ravnomjerni ciklusi se uspostave u prosjeku nakon 3 do 6 mjeseci. Do druge godine, većina djece više vremena provede spavajući nego budni te, prema nekim istraživanjima, 40% djetinjstva provedu spavajući. San je za djecu osobito važan jer izravno utječe na psihički i fizički razvoj.

Postoje dvije vrste sna:

-Non-REM faza ili pasivni san za vrijeme kojeg je pojačana opskrba mišića krvlju, energija se pohranjuje, tkivo se obnavlja i raste, izlučuju se hormoni za rast i razvoj

-REM faza ili aktivni san za vrijeme kojeg je mozak aktivan i u kojem sanjamo. Tijelo nam je mirno, disanje i puls su nepravilni

Bebe provedu 50% vremena u svakoj od ovih faza koje se izmjenjuju otprilike svakih 50 minuta. U prosjeku, u dobi od 6 mjeseci REM faza zauzima oko 30% sna. Kad dijete dosegne predškolsku dob, faze se izmjenjuju otprilike svakih 90 minuta.

Djeca moraju puno spavati kako bi im se tijelo i mozak razvijali i odmarali. Zato je najbolja stvar koju možeš učiniti za svoje dijete stvaranje uvjeta za dobre navike spavanja. Tiha i ugodna spavaća soba s dobrim krevetom, madracem koji oslobađa pritisak i mekanim, prozračnim posteljinama dobar je početak. Možda čak i rolo zastor kako bi blokirao zvukove i svjetlost. Dobra investicija koja tvom djetetu omogućuje miran san.  U Nobil ponudi pogledajte madrace koji će oduševiti vašu djecu. Sve madrace, osim u standardnim,radimo i u dimenzijama koje vama odgovaraju. Provjerite i naše mjesečne akcije, te uz odlične popuste kupujte s osmjehom. Uz profiliranu Air Flow pjenu i skidivu, perivu navlaku svako dijete će obožavati svoj krevet.

BABY TEO

Uz profiliranu Air Flow pjenu i skidivu, perivu navlaku svako dijete će obožavati svoj krevet.

SKIDIVA NAVLAKA

Sa Baby Teo madracom dobivate divnu pamučnu skidivu navlaku. Navlaku možete prati po potrebi u veš mašini na 30oC i tako osvježiti djetetov madrac i osigurati mu čist prostor za odmor i najljepše snove.

PROFILIRANA AIR FLOW PJENA

Ovaj madrac će disati zajedno s vašim djetetom, te dati mu sigurnu potporu. Profiliranja pjena bolje propušta zrak i ne dozvoljava da dođe do povečanog znojenja.

Visina 12cm.

BABY IDEA +

Za istinski anatomski doživljaj spavanja pobrinule su se mini džepičaste opruge, dok je higijena zajamčena pamučnom skidivom i perivom navlakom. Odaberite samo najbolje za vaše mališane i uživajte u potpori i dugotrajnosti ovog baby madraca.

DŽEPIČASTA JEZGRA

Svaka opruga je u svom posebnom džepiću, međusobno svaka ušivena za drugu. Time je omogućeno da prilikom pritiska na jednu oprugu, ostale ne reagiraju, tj. savijaju se neovisno jedna od druge. Izuzetno velika fleksibilnost jezgre madraca daje savršenu podlogu za spavanje i najzahtjevnijima.

Visina madraca: cca 15cm.

BABY SAN

U  potrazi ste za udobnim dječjim madracem koji će biti dobra potpora za zdrav san i razvoj djeteta? Na pravom ste mjestu. Klasična spiralna jezgra nudi Vašem djetetu idealnu potporu i zdrav san, dok bonnell opruga obložena tvrdim filcom nudi čvrstoću i dugotrajnost.

BONNELL OPRUGA

Naše duplo grijano žičano jezgro pruža dugotrajniju potporu i udobnost.

Visina madraca: cca 16cm.

Iz ponude još izdvajamo dječje i Teen pamučne posteljine, baby jastuke raznih dimenzija i punjenja, te jorgane, kao i nepromočive plahte koje su spas za svaki mali i veliki krevet. Uz ove čete plahte napokon odahnuti. Lako se održavaju i peru i perilici, te dolaze s gumom kako bi lakše ostale pričvršćene za madrac. Naše pamućne posteljine uz divan dizajn pružit će vašem djetetu i mekan i zdrav san. Novo u ponudi za mališane su lazy bagovi koji će usrečiti svako dijete.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave