Dilema je riješena: šta je prvo nastalo -koka ili jaje?

Zabavni i veseli Smajki Lajki mališanima razotkriva misteriju šta je prvo nastalo KOKA ILI JAJE u novoj pjesmi koju prati animirani video spot objavljen na platformi Youtube.

Autor i ovog dječijeg hita je Dženan Selmanagić koji je i kreator edukativnog projekta za djecu Smajki Lajki koji je pokrenut krajem prošle godine. Smajki Lajki je duhoviti audio-vizuelni animirani lik, koji kroz situacije iz svakodnevnog života, dilema potiče na zabavu i usvajanje dobrih navika.

 

KOKA ILI JAJE je prva pjesma koju sam napisao za djecu. Sa ovom pjesmom učestvovao sam na posljednjem Malom Šlageru Sezone 2007. godine i pobjedio. Osim prve nagrade za muziku i tekst izuzetno mi je drago sto smo konačno razjasnili šta je prvo nastalo, kroz osmijeh naglašava Selmanagić.

KOKA ili JAJE nakon 15 godina život nastavlja na platformi YouTube na Tropik TV kanalu.

O novoj duhovitoj avanturi omiljeni dječiji autor  Dženan Selmanagić  otkriva: “Odlučio sam da snimim novu verziju koju sada pjevaju Smajki Lajki i Ena Tahirović. Njih dvoje raspravljaju, tvrde i vjeruju svako u svoju priču, a da li su u pravu? Kroz zvuk i video otkrivamo veliku dilemu. Sve smo prilagodili mališanima koji danas odrastaju uz naše pjesme a prema broju pregleda ali i komentarima znamo da smo na pravom putu. Nove tehnologije, mediji i platforme mogu i trebaju da budu mjesto zabave, radosti i opuštanja ali prije svega edukacije”

Kako se na kraju riješila ova velika dilema, u kojoj raspravljaju i najveći svjetski umovi, šta je prvo nastalo koka ili jaje,  poslušajte i pogledajte u spotu.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave