Didaktik je brend za djecu koji svojim dizajnom, kvalitetom i recenzijama nudi sve što modernoj mami i bebi treba

Brand Didaktik je postao poznat široj javnost kao brend namijenjen mališanima. Tom prilikom razgovarali smo sa Vesnom Krištom osnivačicom branda.

Roditelj:  Možete li nam reći kako je došlo do same ideja?

Vesna Krišto: “Ideja o pokretanju branda je nastala u trenutku kad sam ostala bez posla, te sam privremeno bila angažirano kao neurofeedback tehničar u radu s malom djecom. Istraživanjem sam pronašla da na svjetskom tržištu postoje interaktivne didaktičke knjige koje nisu bile dostupne u BiH, te sam se odlučila na pokrenem vlastitu proizvodnju tih knjiga. Preko knjiga sam postala poznata na tržištu Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske. Budući da sam se uključila u taj baby svijet i počela pratit svjetske trendove, prezentirajući ih na društvenim stranicama (Facebook i Instagram) mlade mame su me počele tražiti da za njih sašijem i dio posteljnog programa za bebe. Malo po malo i došla sam do toga da većina proizvodnje je u funkciji proizvodnje posteljnog programa za bebe. Sva prodaja se odvija putem društvenih mreža, Facebook i Instagram, te smo trenutno u fazi izrade web shopa koji bi nam uvelike ubrzao prodaju. Također, trenutno imamo i dogovorenu suradnju s nekoliko Concept store trgovina za bebe, pa bi se uskoro naši proizvodi našli i u trgovinama diljem Bosne i Hercegovine, te Hrvatske.. Naša proizvodnja funkciora na principu da smo angažirali žene s radnim iskustvom u šivanju i krojenju, jer je u Livnu bila razvijena tekstilna industrija, te paralelno obučavamo mlade žene.Danas u našem timu ima 6 žena, dobi od 19 – 60 godina.”

Roditelj: “Aktivna igra i miran san” je vaša ideja i vodilja. 

Vesna Krišto: “Tako je. “Aktivna igra i miran san ” je logo našeg brenda.  Naši korijeni su na aktivnoj igri kroz Didaktičku knjigu sa kojom razvijamo brojne psihološke i motoričke vještine. Igra kroz interaktivne stranice Didaktičke knjige je zamišljena kao aktivno i kvalitetno provedeno vrijeme u igri gdje učimo i razvijamo se a da to ni ne primjetimo. Nakon Didaktičke knjige naša ponuda se širi i na postleljni program. S obzirom da radimo isključivo sa prirodnim i certificiranim materijalima, koji ne sadrže jake boje i ćistog su sastava , u takvom okruženju miran san je naizbježan.”

Roditelj:  “Gdje nalazite inspiraciju?”

 Vesna Krišto: “Jedan dio inspiracije dolazi sam od sebe a jedan je na vodećim, svjetskim tržištima. Danas je sve od nas udaljeno jednim klikom. Za inspiraciju je potrebno samo malo dobre volje i malo više osobnosti. Zbog te osobnosti trudimo se da naši proizvodi ne budu kopije nego da ostvarujemo ono čemu težimo. Biti bolji i drugačiji od postojećih. “

Roditelj:  “Koji materijali su zastupljeni u Vašoj proizvodnji?”

Vesna Krišto: “Materijali kojima se služimo su isključivo prirodni materijali i materijali čistog sastava. Svi posjeduju OEKO TEX standard certifikat 100 .S obzirom da se su Didaktik proizvodi namjenjeni bebama od njihovih prvih dana, veliku pažnju predajemo punjenjima naših proizvoda kao i duplim zaštitanim navlakama.  Punjenja koja koristimo su iz medicinske kategorije sa oznakom “A klasa” . Svojom kvalitetom čine proizvod dugotrajnijim, funkcionalnijim i pristupačnijim za održavanje i korištenje.”

Roditelj:  “Možete li nam pisati kako nastaje jedna proizvod?”

Vesna Krišto: “Svaki naš proizvod ima svoju dnevnu rutinu . 
Prvi korak je krojenje proizvoda i peglanje, drugi korak obrada šavova, treći korak je šivanje proizvoda, zatim peglanje, punjenje, pakiranje i na kraju fotografiranje. Na svim koracima koje sam navela radi po jedna osoba. To je dokaz koliko je pažnje, vremena a i jubavi utkano u jedan HANDMADE proizvod. “

Roditelj:  “Vaš brend uživa popularnost kod mama, da li uspijevate zadovoljiti zahtjeve kupaca?”

Vesna Krišto: Svakako da su naši kupci i njihove želje naš vjetar u leđa. Mi uvijek u našim postovima i na društvenim mrežama naglašavamo koliko su nam naše mame i naši kupci važni, jer bez njih mi ne bi bilo tu  gdje jesmo. Ponekad se dogodi da jedna mama ima “ludu” želju za izradu proizvoda u određenom dezenu i dimenziji. Nedugo zatim taj proizvod je postao naš “bestseller”. Jedno bez drugogo ne ide. Tako ni mi bez želja naših kupaca i pratitelja. ”  

Roditelj: ” Koji proizvod iz Vašeg asortimana je Vama najdraži? Da li postoji takav jedan?” 

 Vesna Krišto: ” Svakako da je to jastuk za dojenje. Kada sam dizajnirala jastuk za dojenje ja sam bila mama pod određenom dozom hormona i bebom koja bi podojila sve što joj se nađe na putu. 😀 Jastuk za dojenje koji sam u tom trenutku koristila nije zadovoljavao moje potrebe i želje. Bio je prenizak, minimalno napunjen, zahtjevao je podršku mojih ruku, beba bi se izgubila u njemu, nije bio praktičak za održavanje,nije imao dodatne potpore  itd.itd.  Niz loših stvari u počecima moga dojenja.  Onda sam rekla dosta i sama napravila jastuk koji jeispunio sve moje potrebe i očekivanja.  
Anatomski dizajniran tako da prati liniju tijela sa visinom koja dolazi točno do razine grudi. 
Punjenje je oblilno sa medicinskim silikonskim kuglicama, navlake su na patent a vezice na krajevima daju dodatnu potporu ukoliko se morate ustati i prekinuti dojenje.. 
Recenzije naših mama govore da je jastuk za dojenje najkorisnija stvar koju su kupile. Čak i ako nisu dojilje. Praktičan je jer pored dojenja stvara potporu bebi u hranjenju  i počecima samostalnog sjedenja. ”  

Roditelj: “Gdje se mogu pronaći Vaši proizvodi?” 

Vesna Krišto:  “Već duže vrijeme naša prodaja se odvija online. To znači preko društevnih mreža i web shopa koji će kroz mjesec dana biti prilagođen BiH i Hrvatskom tržištu.  Od nedavno naši proizvodi se mogu pronaći i u novootvorenm Concept Storu “Toy & Joy” u Sarajevu. 
Trenutno smo u završnim fazama dogovora s nekoliko specijaliziranih trgovina za bebe i dječiju opramu u kojima će se moći pronaći Didaktik proizvodi.”  

Roditelj: “Koji su Vam planovi za budućnost?” 

 Vesna Krišto:  “Od planova uvijek imamo dugoročne i kratkoročne planove.  Trenutno nam je cilj plasirati naše proizvode na cijelo europsko tržište i omogućiti worldwide shipping pristupačnim.  Ono što je trenutno otvoreno i u izradi je potpuni re-branding brenda sa novom ambalažom, intimnijim pristupom našim kupcima i malim iznenađenjima. Širenje proizvodnje, nova zasposlenja i obuke su dio svakodnevnice tako da ih ne možemo nazvati planovima. Novi proizvodi su već na skicama kao i povratak izradi Didaktičke knjige i interaktivnim stranicama. Planova je puno a vremena je malo. To je dobar znak.” 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave